Cap infant enrere

Atrás

Traductor de google :

El projecte comunitari “Cap infant enrere” és un projecte que neix en mans de l’ACFF, l’Associació de Veïns i Veïnes de la Font d’en Fargues i el Casal de Barri la Barraca del Carmel per fer front a la bretxa educativa generada per la crisi de la COVID-19 als barris de la Font d'en Fargues i el Carmel.

Durant el 3r trimestre del curs 2020 - 2021 el projecte va posar-se en marxa per donar suport a alumnes de 6è i 5è de primària de les escoles Font d’en Fargues, El Carmel, Pit-Roig, Torrent de Can Carabassa i Heura. Persones del barri (mestres, professores, psicopedagogues i monitores en la seva majoria) van coordinar-se amb les escoles públiques dels barris per localitzar als alumnes que més necessiten aquest reforç escolar, utilitzant les sales del Casal Font d’en Fargues i al Casal la Barraca del Carmel com a aules.

Totes les persones i entitats implicades treballem per guarir la bretxa educativa de la comunitat escolar i que la pandèmia, no ha fet res més que agreujar. La proposta és important i planteja passar a l’acció des del voluntariat i des de l’entorn comunitari més proper, el del barri, és el repte que justifica, sobradament, la idea. És per això que ens adrecem a totes les escoles públiques del barri de la Font d’en Fargues i l’Escola El Carmel.

   Objectius                                                               

●       Gestionar el projecte amb metodologies participatives, donant resposta des del barri, amb la seva gent.

●       Recolzar acadèmicament l’alumnat que, a proposta dels centres, hi participi.

●       Acompanyar les persones compromeses amb el projecte (alumnat, voluntariat i equips de gestió) per l’assoliment dels seus respectius objectius.

  Característiques del projecte:                                                               

●       Dirigit a infants situació de vulnerabilitat (amb entorns que no poden oferir recolzament, situacions socioeconòmiques difícils…) de les escoles públiques del barri de la Font d’en Fargues i l’Escola El Carmel. 

●       El projecte es vehicula principalment a través de les escoles. Els centres fan una proposta d’alumnat susceptible de poder beneficiar-se d’aquest recurs previ acord amb les respectives famílies. 

●       Els centres orientaran les tasques a desenvolupar vinculades a intentar una millora competencial general, així com a articular la coordinació entre els membres de l’equip docent implicat i l’equip de voluntàries i voluntaris. 

●       S’adreça, prioritàriament, a Cicle Superior de primària.

●       Es treballa amb la previsió de fer grups de 4 - 6 alumnes amb 1 o 2  persones voluntàries.

●       Les sessions són d’1h de durada i grups de 2 a 3 infants per acompanyants en la mateixa franja horària, als Casals, de dilluns a dijous de 17 a 18 h.

Casal de Barri La Barraca del Carmel

Dirección:
Carrer del Llobregós, 107*113
Distrito:
Horta-Guinardó
Barrio:
el Carmel
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Casal de Barri La Barraca del Carmel
Cuándo
De 10/01/2022 a 31/12/2022

Número de teléfono

Tel.:
93 358 61 07
Tel.:
601 648 673

You may also be interested in...