Cicle "Melòmans LGTBIQ+"

Atrás

Traductor de google :

El cicle de documentals musicals Melòmans del Centre Cultural Albareda gira aquest any al voltant de la temàtica LGTBIQ+ i compta amb la col•laboració de L’Orgullosa, el Centre LGTBI de Barcelona i el Festival IN-EDIT. Durant tres dimecres del mes de juny Melòmans tindrà dos documentals musicals (Keyboard fantasies el 15/6 i Queercore el 22/6), un cinema a la fresca (Bohemian Rhapsody el 29/6) i diverses activacions prèvies vinculades a agents lgtbiq+ del barri.

15/6 a les 19.00 h La Raposa + projecció Keyboard fantasies

La Raposa vindrà acompanyada de Frau Diamanda, artista audiovisual, drag performer, discjòquei i escriptorx. Acaba de publicar el llibre Escenas catalanas: errancias antropológico-sexuales, que és un retrat salvatge de les seves vivències com a emigrant transvestit a la ciutat de Barcelona. Ens acompanya també Olza Olzeta, autora i organitzadora d'esdeveniments que usa la rima i la paraula com a eina d'impacte social i de comunicació.

KEYBOARD FANTASIES

La història d'un artista obsessionat amb la ciència-ficció que, aïllat al seu estudi casolà d'Ontario (Canadà), va gravar un K7 pioner en l'ús de l'ordinador, barrejant l'electrònica ambiental amb arrels folk. Després de veure-les de tots colors com a artista negre i trans, la vida li farà un gir inesperat als 74 anys quan és redescobert per gent com Four Tet o Dan Snaith (Caribou) i per joves sense prejudicis.

22/6 a les 19.00 h La Federica + projecció Queercore

La Federica és el bar d'ambient del Poble-sec que fa més de 7 anys que és un punt de referència per al col•lectiu LGBTIQ+ de la nostra ciutat. A la seva agenda d'activitats es programen exposicions d'art, shows drags, esdeveniments solidaris, concerts de petit format, espectacles de flamenco queer, tardes de bingos i un llarg etcètera. Per a les jornades de L’Orgullosa, hem dissenyat un show drag digne de la TV més friqui del moment. Un programa de 30 minuts ple d'actuacions en directe, lipsyncs, concursos i, sobretot, molt de sentit de l'humor i surrealisme. La Moreno, la drag encarregada de les tómboles de La Federica, serà la presentadora d'aquest xou i oferirà el seu repertori més especial, que va des de Raphael fins a Marisol, passant per La oreja de van Gogh o les Nancys Rubias. Red Velvet, la drag més polifacètica de La Federica i responsable dels esdeveniments benèfics, aportarà el toc més extravagant per arrencar-nos rialles amb les actuacions més esbojarrades i personificant les dives més conegudes de la indústria musical.

QUEERCORE: HOW TO PUNK A REVOLUTION

Què fas quan la comunitat que necessites no és la comunitat que tens? A mitjan anys setanta, alguns artistes i activistes dissidents avorrits de la subcultura gai aburgesada i de l’homofòbia en el punk promouen una nova escena: el Queercore. Fanzines, pel•lis subversives, entrevistes radicals i incorrectes sobre gènere, feminisme, sida, sexe, art... La divertida i incendiària història del queercore és la d’una venjança cultural anàrquica i transgènere amb un missatge que continua donant guerra.

29/6 a les 21.30 h Personaje Personaje + projecció Bohemian Rhapsody

La proposta Habla(,)Travesti, un exercici de mirada crítica i paraula desenfadada sobre cultura visual de la mà de Personaje Personaje. Desviarem la mirada cap a la interseccionalitat, abordarem la dissidència, la resistència a les estructures colonials, la perspectiva dels feminismes, i altres capes de teixit necessari, per desxifrar quina és la mirada que dirigeix-construeix el que veiem i quins són els llocs que ens imposen-proposen com a espectadors.

CINEMA A LA FRESCA: BOHEMIAN RHAPSODY

Celebració del grup musical Queen, de la seva música i del singular cantant Freddie Mercury, que va desafiar estereotips per convertir-se en un dels xoumans més estimats del món.

Horarios

Centre Cultural Albareda

Dirección:
Carrer d'Albareda, 22*24
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
el Poble-sec
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Centre Cultural Albareda
Cuándo
De 15/06/2022 a 29/06/2022

Número de teléfono

Tel.:
934 433 719

You may also be interested in...