Concert "Broken Chord", amb el Cor de Cambra del Palau de la Música & Gregory Maqoma

Atrás

Traductor de google :

Entre el 1891 i el 1893, acabada la primera guerra dels bòers, un cor sud-africà format per joves cantaires negres, nois i noies, va emprendre una llarga gira per la Gran Bretanya, el Canadà i els EUA amb la qual pretenien recaptar fons per a la creació d’una escola tècnica a Kimberley, a l’actual província del Cap. La gira va començar a la metròpoli colonial i va constituir tot un èxit. Van actuar davant la reina Victòria, però també per a grans masses de britànics que es delien per veure’ls i escoltar-los, igual que farien uns mesos més tard els ciutadans del Canadà i dels EUA. Aquell viatge, de fet, va permetre establir uns lligams amb l’Amèrica del Nord que serien bàsics en el desenvolupament posterior de la intel·lectualitat sud-africana. Les interpretacions del cor no van arribar a ser mai enregistrades, tot i que fa uns anys es van localitzar fotografies dels membres de la formació copsades durant aquell llarg viatge. Amb aquest material, els músics sud-africans Thuthuka Sibisi i Philip Miller van crear una instal·lació fotogràfica i sonora ( The African Choir 1891 Re-Imagined) que es va veure a Londres, però també al Museu de l’Apartheid de Johannesburg, on Gregory Maqoma va quedar fascinat per la història.

En conèixer el relat d’aquella gira, el coreògraf va imaginar l’espectacle que ara veurem, en el qual barreja les referències a les polítiques colonials amb les històries personals dels integrants d’aquell cor. Què devien pensar en sortir de casa cap a un destí incert sense ni tan sols tenir data de retorn? Com imaginarien aquell món de blancs que colonitzava la terra on havien nascut? Danses tradicionals pròpies del poble xhosa i dansa contemporània es combinen amb uns paisatges sonors atmosfèrics especialment suggeridors i donen origen a un relat dansat i musical que parla, entre altres coses, del paper que ha tingut Occident a l’hora de modelar i explicar la història sud-africana.

Una coproducció del Grec 2021 Festival de Barcelona, Manchester International Festival, Theatre de la Ville - Paris, Weimar Arts Festival (National Theater), St. Pölten Festspielhaus, Torinodanza Festival / Teatro Stabile di Torino - Teatro Nazionale, Festival Aperto / Fondazione I Teatri - Reggio Emilia, Stanford University i Vuyani Dance Theatre.

Concepció   i interpretació: Gregory Maqoma  Direcció musical: Thuthuka Sibisi  Cantants: Xolisile Bongwana. Zandile Hlatshwayo, Siphiwe Nkabinde, Warren Mahlangu  Disseny del vestuari: Laduma Ngxokolo  Tècnic: Oliver Hauser  So: Ntuthuko Mbuyazi  Mànager en gira: Siyandiswa Dokoda

Horarios

Otros

Se celebra en:
Palau de la Música Catalana.
Las localidades se venden en :
Web Festival GREC.
Las localidades se venden en :
Oficina Ciutadana de la Cultura.
Organizado por:
Institut de Cultura de Barcelona.
Dirección:
C Palau de la Música, 2
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Ciudad:
Barcelona
Cuándo
De 18/07/2021 a 19/07/2021

Número de teléfono

Tel.:
932957200
Fax:
932957210

You may also be interested in...