Curs 'La dramatúrgia entesa com una de les belles arts', amb Davide Carnevali

Atrás

Traductor de google :

Descripció del curs

De què parlem quan parlem de realisme? Quina és la relació entre la realitat i la seva representació, entre natura i imatge, entre la vida i el teatre? Com és possible fer visible un pensament a través d’un monòleg o reproduir una conversa real mitjançant un diàleg inventat? De quina manera una escena es configura com a un “tros de realitat”?

Les arts performatives i les arts figuratives persegueixen mitjançant llenguatges diferents un mateix objectiu: trobar un sistema de representació que reflecteixi de la millor manera una determinada visió d’allò real. Per això, al llarg de les diferents èpoques, s’han alternat estils i corrents pictòriques diferents, així com diferents corrents teatrals i estils dramàtics que han procurat, d’una manera o una altra, donar una imatge i un punt de vista sobre les coses, tot instaurant una comunicació amb els seus públics i educant la mirada del receptor.

Cada classe s’obrirà amb una breu introducció als principals moments de la història de l’art occidental, analitzant les etapes i punts de trobada entre el teatre i la pintura, per entendre com també la dramatúrgia ha sabut reflectir les necessitats i inquietuds d’una cultura obsessionada per la idea de representació.

A més a més, a cada sessió partirem d’una obra d’art pictòrica i analitzarem la manera com representa, desfigura, sintetitza o abstrau la realitat. Després intentarem imitar aquest sistema de representació en l’escriptura, buscant una estratègia dramatúrgica que al seu torn es presenti com a naturalista o deconstructivista, sintètica o abstracta: l’objectiu és que l’escena que escrivim “repliqui” l’obra d’art en la seva estructura.

En resum, intentarem escriure com si estiguéssim pintant.

Això ens ajudarà a entendre quines formes transmeten de la millor manera determinats continguts, segons l’educació estètica de l’espectador; és a dir: de la societat en què l’artista opera.

Sobretot, però, això ens ajudarà a configurar el nostre estil en relació amb allò que volem comunicar al nostre públic, destinatari final d’aquella peculiar forma d’art figurativa i performativa que és el teatre.

Aquest autor forma part del projecte Fabulamundi. Playwriting Europe.

Horarios

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia

Dirección:
C Pere IV, 228*232
Distrito:
Sant Martí
Barrio:
el Poblenou
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
Cuándo
De 24/01/2022 a 14/03/2022

Número de teléfono

Tel.:
932845312
Fax:
932197927

You may also be interested in...