Curs online 'L'art contemporani a Àsia (II): el cas del Japó'

Atrás

Traductor de google :

Activitat No presencial.

Aquest curs abordarà l´obra d´algunes de les artistes més representatives de l´art contemporani japonès, l´aportació de les quals ha estat decisiva per a la seva internalització. Curiosament, entre aquestes creadores, trobarem diverses artistes que, al llarg de la seva trajectòria, no només han tingut un gran impacte en el seu país d´origen, sinó arreu del món.

Sense cap dubte, alguns dels noms que es presenten a continuació necessiten de sessions monogràfiques. En cadascuna d´elles, ens endinsarem en els seus universos particulars, coneixerem el seu context, els seus precedents i l´estela que cadascuna ha deixat amb la seva empremta o que actualment està marcant les directrius de l´art contemporani. Així mateix, ens aproximarem a la feina d´altres dones artistes japoneses residents a Espanya, per descobrir com a través de les seves obres projecten diferents aspectes de la cultura, les tradicions i l´art nipó fins a alguns dels afers més controvertits en l´actualitat.

Professora:

· Alejandra Rodríguez Cunchillos és professora en el Grau en Arts de la Universitat Oberta de Catalunya i investigadora a la Universitat de Saragossa.

Artistes:

· Mari Ito resideix i treballa a Barcelona des de 2006. Es va llicenciar en Belles Arts a la Joshibijutsu Daigaku (Universitat de Joshibi) a Tòquio.

· Mina Hamada va néixer a Louisiana, EUA, però va créixer a Tòquio, on estudia Disseny i Il·lustració a l´Acadèmia de Belles Arts i Disseny de Sokei.

· Kaoru Katayama és una artista afincada a Espanya des de 1992 i ha vingut explorant qüestions relacionades amb la seva condició d´estrangera i el fet de pertànyer a dues cultures diferents.

· Michiko Totoki és llicenciada en Belles Arts per la Universitat d´Art Mushashino de Tòquio i Doctora per la Universitat Complutense de Madrid.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Casa Àsia.
Dirección:
C Bolívia, 56
Distrito:
Sant Martí
Barrio:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Código postal:
08018
Ciudad:
Barcelona
Quan
De 25/01/2021 a 29/03/2021

Página web

Web inscripcions:
http://www.casaasia.cat

You may also be interested in...