Curs online 'Una introducció a la filosofia hindú per a la vida'

Atrás

Traductor de google :

Curs NO presencial.

En aquest curs coneixerem alguns dels punts més destacats de l´hinduisme, donant un marc textual i contextual alhora que posarem el principal focus en el que les seves propostes poden aportar a la nostra vida.

Tot i que el hinduisme pugui resultar-nos llunyà pel que fa a temps, espai i costums culturals, la seva filosofia és completament actual i apel·la a l´experiència humana, a la recerca de sentit, la possibilitat de viure una vida plena i veure el món de manera diferent, avui, en ple segle XXI.

Les sessions combinaran aspectes teòrics i pràctics, que van de la mà en el camí de l´autoconeixement. Exposarem els temes, proporcionarem lectures i reflexions i convidarem a participar a través del diàleg així com de petits exercicis que sorgeixin al fil de determinats punts.

No cal tenir coneixements previs de hinduisme, n´hi ha prou amb les ganes d´auto-indagar, de conèixer una mica més aquesta tradició i de deixar-se inspirar per ella.

Programa:

1. El ritual: posant ordre a les nostres vides

Mantenir l´ordre còsmic.Les correspondències entre macrocosmos i microcosmos.Vocació i etapes de vida.

2. Del patiment a l´alliberament

En què consisteix el patiment i quines són les seves causes.Els quatre objectius de vida.El desig d´alliberar-nos del patiment.El coneixement que ens allibera, davant del que no.

3. Món material i realitat espiritual

Els tres fils que teixeixen el món.La falsa identificació amb el relatiu.I si la vida és com un somni?En quin sentit són matèria i esperit diferents i en quin sentit el mateix.

4. Alguns camins del ioga clàssic cap a l´alliberament

Aturar els processos mentals i la pràctica de la meditació.L´acció sense vincle.L´amor incondicional.El coneixement alliberador.

5. Investigant el que no sóc

"No sóc això, ni això".Els cinc embolcalls.Els tres estats de la consciència.

6. I llavors qui o què sóc?

Allò pel que tot ens és estimat. L´anhel per la veritat."Tu ets això".El que no pot ser dit ni pensat.Ser-consciència i dita.

7. L´ésser alliberat en vida

Testimonis d´una vida plena.Ser el que ja som.

Professora:Montserrat Simón és llicenciada en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, postgraduada en Història de les Religions per la Universitat de Barcelona i diploma a Sànscrit per la Banaras Hindu University.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Casa Àsia.
Inscripciones en:
Casa Àsia.

Casa Àsia

Dirección:
C Bolívia, 56
Distrito:
Sant Martí
Barrio:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Código postal:
08018
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Casa Àsia
Cuándo
De 21/01/2021 a 25/03/2021

Número de teléfono

Tel.:
933680836
Fax:
933680333

Más información

Web cita previa:
http://www.casaasia.cat

You may also be interested in...