Curs 'Realitats intervingudes (Creació escènica sobre la realitat en espais no convencionals)', amb Lali Álvarez Garriga

Atrás

Traductor de google :

Descripció del curs

La realitat és la font de la que beuen, d’una manera o altra, totes les persones que es dediquen a la creació. Algunes hi troben la font per generar ficció, algunes hi troben material per cosir un documental, algunes transiten entre les dues disciplines. La realitat és aquí per tal que la mirem. Perquè deixem que ens travessi i ens condueixi. Perquè ens inspiri.

La realitat és aquí perquè la intervinguem.

Entenem allò escènic més enllà del que passa sobre un escenari, o potser veiem escenaris allà on algú altre hi veu una escala, un vestíbul, un ascensor, un pati, un balcó, un carrer o un racó. Per trobar l’escenari adequat per a una història cal obrir-se i mirar el món. Passejar-lo, i deixar que ens obri les portes multiformes que conté.

Aquest curs és de naturalesa pràctica. Consistirà en exercicis fets durant les sessions i feina que haurem de fer individualment a casa per posar-la en comú després. Prendrem el rol d’autoria, però també el de direcció i d’interpretació. Cercarem, escoltarem, escriurem, llegirem, pensarem, provarem, interpretarem. Treballarem sobre la realitat i l’espai, fent servir les eines de la dramatúrgia i la creació escènica. Ens centrarem en 2 focus: la recerca i creació d’escenes a partir de fets, històries o contextos reals, discutint les possibilitats escèniques de les històries que ens brinda la realitat per arribar-ne a construir una dramatúrgia; i la posada en escena d’aquestes escenes en espais no convencionals, explorant els espais i les seves possibilitats dramàtiques.

Buscarem l’eix i l’essència de cada història per trobar-hi allò que nosaltres volem dir, per interpretar-la i, llegint l’espai, descobrir on demana ser explicada.

Horarios

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia

Dirección:
C Pere IV, 228*232
Distrito:
Sant Martí
Barrio:
el Poblenou
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
Cuándo
De 31/01/2022 a 04/04/2022

Número de teléfono

Tel.:
932845312
Fax:
932197927

You may also be interested in...