Curs virtual 'El nuevo teatro-documento a la reelaboración escénica de la realidad'

Atrás

Traductor de google :

Activitat NO presencial. Es fa en línia.

En aquest taller treballarem el gènere teatral que amb més força està ocupant els escenaris els últims anys. L’escena té ganes de realitat, això és un fet, però la forma teatral que adopta és d’allò més diversa. Existeix una necessitat de digerir-la sense que això signifiqui mostrar-la amb realisme; hi ha una necessitat de reelaborar-la per a poder entendre-la, de plantejar preguntes al públic o recollir les seves demandes, sense que això impliqui oferir-los respostes pamfletàries. I és que, a vegades, a través de la ficció s’entén millor la realitat, i això és el que treballarem al llarg d’aquestes sessions teòrico-pràctiques.

Establirem com afrontar la investigació amb documents reals, tant històrics com actuals i periodístics o entrevistes directes a personatges (és a dir, la matèria primera), on aturar-se (existeixen límits morals quan parlem de persones vives?), com crear la nostra pròpia versió d’un personatge històric ja conegut, on estan els límits entre ficció i realitat, com trobar la nostra història en minúscules en la Història en majúscules o quan deixa d’anomenar-se periodisme per començar a anomenar-se teatre (es regeixen els mitjans per les mateixes normes?).

També discutirem i analitzarem les eines utilitzades en una gran varietat de dramatúrgies: des de l’adaptació d’un documental cinematogràfic a l’escena teatral com  The kid stays in the picture de Simon McBurney (Royal Court Theatre), passant per shows de Broadway com  The Great Society de Robert Schenkkan i musicals com  Ain’t no proud (basat en la vida de The Temptations), fins als nostres exemples més pròxims ( Jauría de Jordi Casanovas, Shock y Prostitución d’Albert Boronat i Andrés Lima o Firmado Lejárraga de Vanessa Montfort).

Professora: Vanessa Montfort. És dramaturga i novel·lista. Ha escrit una quinzena de textos teatrals (des del teatre document fins al fantàstic, radiofònic o musical) i sis novel·les. La seva obra està traduïda a més de deu idiomes. Entre els seus títols teatrals destaquen  Firmado Lejárraga (CDN),  El hogar del monstruo (CDN),  Tierra de Tiza,  La cortesía de los ciegos , Flashback (Royal Court Theatre, Londres) i  El Galgo (Teatro Anfitrione, Roma).

Horarios

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia

Dirección:
C Pere IV, 228*232
Distrito:
Sant Martí
Barrio:
el Poblenou
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
Cuándo
De 27/04/2021 a 25/05/2021

Número de teléfono

Tel.:
932845312
Fax:
932197927

Página web

Web:
www.salabeckett.cat

You may also be interested in...