Espectacle “Negatius”, de Sílvia Navarro

Atrás

Traductor de google :

El fotògraf Robert Capa va firmar algunes de les imatges més icòniques de la Guerra Civil Espanyola. Moltes de les persones que es miren avui aquestes imatges pensen en la gran tasca documental que va fer aquest fotògraf... sense adonar-se que Robert Capa no era una persona, sinó dues: l’hongarès Endre Friedmann i l’alemanya Gerta Pohorylle, més coneguda com a Gerta Taro. Van constituir una parella sentimental i professional que, amb un pseudònim comú, va viatjar al front durant la Guerra Civil i va saber copsar l’horror de la guerra. Gerta Taro va morir a Espanya el 1937, i, després, el seu company va continuar fent servir el pseudònim per cobrir conflictes bèl·lics per tot el món. Com a conseqüència, la imatge de Gerta Taro va quedar invisibilitzada. És el que explica un text que aborda des de la ficció la figura de Robert Capa i que ens convida a reflexionar sobre l’ètica periodística en la narració dels conflictes bèl·lics i sobre com és que la identitat femenina desapareix tan ràpidament de la memòria col·lectiva.

Una coproducció del Grec 2022 Festival de Barcelona i Flyhard Produccions, SL.

Amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona i l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Proposta seleccionada en la primera convocatòria de projectes dels teatres de proximitat “On el teatre batega”.

Sílvia Navarro va guanyar amb aquest text el premi Frederic Roda de teatre 2020, organitzat per la Diputació de Barcelona i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB).

Autoria i direcció: Sílvia Navarro Interpretació: Laura Riera, Roger Vidal Escenografia i vestuari: Tània Gumbau Disseny de la il·luminació i so: Xavi Gardés Ajudantia de direcció: Tona Siñol Comunicació i xarxes socials: Elisenda Riera Rovira Premsa: Clara Cols Torras Cap tècnic de sala i tècnic de funció: Xavi Gardés Cap tècnic en gira: Fernando Portillo Administració: Josep Maria Milla, Sergio Matamala Distribució: Elisenda Riera Rovira Producció executiva: Clara Cols Torras, Sergio Matamala Cartell: Laia Alsina Astorga Fotografia: Juanjo Marín, Sala Flyhard.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Sala FlyHard.
Las localidades se venden en :
Web Festival GREC.
Organizado por:
Institut de Cultura de Barcelona.

Sala FlyHard

Dirección:
C Alpens, 3
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
la Bordeta
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Sala FlyHard
Cuándo
De 13/07/2022 a 12/08/2022

Número de teléfono

Tel.:
934322477

You may also be interested in...