Espectacle "Spiralis", a càrrec de la Cia BOOL

Atrás

Traductor de google :

“L’espiral que condensa i dispersa, que endinsa i s’expandeix en un joc de miratges.” @feferré

Spiralis és un espectacle performatiu, multidisciplinari, poètic i innovador per a tots els públics. Inspirat en l’espiral i tot el que pot representar: El remolí, l'evolució i els trànsits de la vida, els nostres destins en constant transformació... Dos cossos, dues energies, construeixen en directe una escultura de ferro en moviment en un ambient sonor harmònicament equilibrat.

“M’eleves al màxim exponent de mi. Serà que sumats, tu i jo, toquem la proporció àuria amb la punta dels dits” @feferré

És un espectacle performàtic inspirat en totes les espirals que hi ha al nostre voltant, en el nostre dia a dia, en el món, en l’univers... que s’executa a través de la dansa i acrobàcies amb una escultura de ferro força voluminosa, en forma d’espiral.

Un treball d’investigació entorn aquesta figura geomètrica que pot representar una infinitat de coses abstractes i generar una quantitat inacabable de possibilitats, que estan presents a tot arreu, físicament (animals, plantes, cos humà, pintura, arquitectura) i metafòricament (del cicle de la vida, de l’ADN, dels estats d'ànim).

L’espiral representa molt bé tot el que és cíclic, però no es repeteix mai exactament igual. També està present la proporció àuria, que és infinita, i és un dels punts inspiradors en aquesta creació a nivell estètic i conceptual.

Spiralis és un espiral més, que hem creat per invitar el públic a contemplar la bellesa de la natura, on tot es transforma, s’expandeix, interactuant els nostres cossos amb l'escultura, creant una sintonia d’unitat i evolució, que porta a l’espectador un viatge amb la seva pròpia imaginació.

Un espectacle evocador, de contingut simbòlic, on ens han motivat els poemes de la Fe Ferrer Farreté, que parlen d’espirals representant situacions i sentiments als quals ens hem sentit identificades. Viatgem a través de l'evolució de la vida, on volem remarcar que la importància del més minúscul és indispensable per formar un tot, anant del micro a la macro i a la inversa.

La proposta sorgeix de la necessitat d'oferir un format i treball nou seguint la línia que caracteritza la companyia. Per nosaltres, és un pas més de la nostra trajectòria, i una volta més a l’espiral de l’evolució com a equip, fusionant bàsicament la dansa, el circ i la manipulació d'objectes, base del nostre llenguatge, però en aquest cas l'objecte també juga amb nosaltres.

En aquesta ocasió proposem un espectacle de format mitjà, on construïm en directe un objecte de grans dimensions que ens acaba manipulant a nosaltres, generant un efecte visual hipnòtic, harmònic, bell, dinàmic i de transformació constant sempre mantenint el toc poètic i emotiu de la companyia, un fragment d’aquesta infinitat de cicles, petit fragment d’una espiral infinit, SPIRALIS...

Creació i interpretació: Cia. BOOL - Boris Ribas (artista de circ) i Olga Lladó (artista de moviment)

BORIS CAETANO RIBAS

Nascut el 08/07/1974 a Hoorn Holanda, és un versatil artista de circ. Format a l ́Escola Nacional de Circ de Rio de Janeiro, on es va especialitzar en trapezi. Ha viatjat per Argentina, Nord Amèrica i pel Brasil, treballant amb la companyia brasilera “Intrèpida Trupe”. Posteriorment, pel seu compte, va anar cap a Xile com a mestre de trapezi, acrobàcia i clown. El 2002 va marxar cap a Europa, i va estar treballant com trapezista a França en la troup “Tout Fou to Fly” https://vimeo.com/461517422/d1fdd9a738 a Espanya ha estat en el circ Raluy, i ha realitzat 8 temporades al circ CRIC de Barcelona https://youtu.be/bU7hl4JsDAk - https://youtu.be/zhbzfKU-gxY Ha creat la cia. Circ Los, amb qui ha actuat els últims 10 anys per Espanya, França, Brasil i Estats Units amb els espectacles Cabaret Parodia, Xarivari Blues, Barreja dirigit per Tortell Poltrona i Memòries d’un Tigre de Circ amb coproducció amb la companyia brasilera “Grupo Contadores de Historias”. https://youtu.be/DQK0-mBg8Po - https://vimeo.com/178259847 - https://youtu.be/JYQHc62ai88 Ha participat en quatre expedicions de Pallassos sense Fronteres, al Congo, Iraq, Sierra Leone i Liban

https://youtu.be/vHHosweGB8Y. El 2019 ha estrenat com pallasso l'espectacle de “Que Bestia” del Tortell Poltrona http://tortellpoltrona.com/que-bestia/. El 2021 estrena Naguis & Bobas https://www.youtube.com/watch?v=cscotq8Py5I&t=14s. A més de ser trapezista, clown i equilibrista, en Boris també és músic i toca diversos instruments.

OLGA LLADÓ VALLS

Nascuda el 1986 a Barcelona. Graduada a l'Institut de Teatre en l'especialitat de contemporani al 2007. A l’acabar la carrera realitza International dance workshop a Praga, becada per l'Institut de Teatre, i posteriorment va començar a treballar amb la cia. Hungarian theatre Gödöllö, d'Attila Egherazi. Finalista del concurs nacional de dansa de Castelló’08, premiada amb 4 beques, entre elles la de Cia. Nacional de dansa de Nacho Duato i Cia. OD. A finals de 2008 comença a treballar amb la companyia Aracaladanza, fent gira nacional i internacional fins a principis de 2011. Després va seguir com a freelance en diferents produccions amb companyies com Cia. Pla B, Umma Umma Dance, MEDEM production, Cia. Sonia Rodriguez, les Impuxibles, Cia. Habemus Corpus, Auditori de Barcelona amb Pica-so ... etc. Com coreògrafa ha treballat en l'espectacle "MOBILUS" (nominat als premis Max) i "KLE" de la companyia Addaura teatre visual de Teia Moner. Creadora emergent en diferents peces, entre elles "Symbiosis" juntament amb Almudena Pardo, obtenint el premi del públic al festival de comèdia i dansa de Miraflores a 2011. "Cheers" duo amb Ariadna Peya, creat a microcultura Barcelona (www.projectes. aowordpress.com), Intèrpret i membre del col·lectiu Baakai Katiuska, guanyador premi Delfí Colomé 2016 amb Egurra. Iniciada en acrobàcia i en elements aeris (cèrcol, trapezi, corda llisa). Docent de dansa contemporània des del 2011.

Horarios

Mercat de Sant Antoni, a la placeta de c/Tamarit, entre Borrell i Urgell

Dirección:
Carrer del Comte d'Urgell, 1
Distrito:
Eixample
Barrio:
Sant Antoni
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Mercat de Sant Antoni, a la placeta de c/Tamarit, entre Borrell i Urgell
Cuándo
21/07/2022

You may also be interested in...