Exposició 'Anglada Camarasa. L'arxiu premeditat'

Atrás

Traductor de google :

Ubicació: Sala 64

Hermen Anglada Camarasa (Barcelona, 1871 - Port de Pollença, 1959) va ser un artista que va gestionar i controlar la seva carrera amb un gran zel. Així ho demostra el seu arxiu personal, que la seva família ha donat al Museu Nacional i que s’ha inventariat al Centre de Recerca i Coneixement del museu. Aquesta donació coincideix amb l’efemèride del 150è aniversari del naixement de l’artista i, com a activitat, s’integra dintre de les celebracions de l’Any Anglada Camarasa.

L’exposició  Anglada Camarasa.  L’arxiu premeditat és una ocasió inèdita per conèixer totes les cares de la seva personalitat a través de la documentació que ell mateix va generar. La mostra posa en relació la documentació del fons amb una selecció d’obres d’Anglada Camarasa i ho fa amb una museografia en la qual es recrea l’espai propi d’un arxiu. En aquesta exposició, el públic també descobrirà el procés creatiu d’Anglada Camarasa i la rellevància que va tenir la seva obra, l’artista català amb més projecció internacional entre Marià Fortuny i Joan Miró.

Després d’un procés de digitalització del fons arxivístic a càrrec del Centre de Recerca i Coneixement del museu, i atesa la importància d’aquest fons, s’ha decidit exposar-lo a les sales permanents. Aquesta exposició pretén mostrar els elements més destacats de l’arxiu com fotografies, llibretes i documents diversos i de diferents èpoques contextualitzats amb l’obra de l’artista. També posarà en valor la rellevància d’Anglada Camarasa durant els anys previs i posteriors a la Primera Guerra Mundial, en què fou l’artista català més internacional des de Marià Fortuny.

Es tracta, per tant, d’una exposició de naturalesa híbrida, documental i artística. Entre d’altres elements, es posarà un èmfasi especial en la singular col·lecció de fotografies realitzades –sovint en sèrie- per l’artista, a principis del segle XX i que formen part indiscutible del seu procés creatiu.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Dirección:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
el Poble-sec
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Cuándo
De 10/02/2023 a 07/05/2023

Número de teléfono

Información:
936220376
Tel.:
936220360
Tel.:
936220375
Fax:
936220374

You may also be interested in...