Exposició 'Ara ballen! Els gegants a la processó del Corpus'

Atrás

Traductor de google :

«Ara ballen! Els gegants a la processó del Corpus» és una exposició del Museu Diocesà de Barcelona, que posa l’accent en la relació que els gegants han tingut amb la festa de Corpus, especialment amb la processó.

L’exposició compta amb peces exposades d’alt interès com els Gegants Originals del Pi i els Gegants del Carnaval, coneguts també com del Born o vells de la Casa de la Caritat que lluiran el vestuari amb el que concorrien a la processó. Tot plegat acompanyat d’imatges amb valor documental, algunes totalment inèdites procedents d’arxius i col·leccions públiques i privades.

La festa del Corpus a Barcelona va ser declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional l’any 2021. Per això «Ara ballen! Els gegants a la processó del Corpus» vol contribuir a la protecció, promoció i divulgació de la festa, tal com demana el decret 389/2006, de 17 d’octubre, del patrimoni festiu de Catalunya en l’article 18.

Aquesta iniciativa del Museu Diocesà de Barcelona, l’Arquebisbat de Barcelona, i la Catedral de Barcelona, s’emmarca en la celebració dels 600 anys de la primera referència documental d’uns gegants processionals o festius a Barcelona i a Europa, i ha comptat amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona, l’Institut de Cultura de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’exposició «Ara ballen! Els gegants a la processó del Corpus» complementa la mostra permanent «Barcelona al carrer. Veure i ser vist. La processó de Corpus» ubicada a la planta superior de la Casa de l’Almoina.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museu Diocesà de Barcelona.

Museu Diocesà de Barcelona

Dirección:
Avinguda de la Catedral, 4
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
el Barri Gòtic
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Museu Diocesà de Barcelona
Cuándo
De 23/05/2024 a 27/10/2024

Número de teléfono

Tel.:
93 315 22 13
Tel.:
93 270 10 17

You may also be interested in...