Exposició "Bad Painting?", de Carlos Pazos

Atrás

Traductor de google :

Una proposta de Carlos Pazos amb la complicitat absoluta d’Eloy Fernández Porta i la col·laboració del Museu Nacional

Un artista dels bons va dir una vegada que els magatzems dels museus tenen una imatge desoladora: la més llunyana possible a l’art. I com s’equivocava! És, precisament, a les catacumbes on trobem les formes més frapants, desconcertants i abracadabrants de la creació pictòrica...

... que no són ben bé les millors, almenys des d’una perspectiva ortodoxa. Com és defineix la mala pintura? Si és dolenta, ho és per raons estètiques o morals? Els seus eventuals defectes són voluntaris o involuntaris? Quins cànons o criteris del gust trontollen davant d’una obra malcomposta? Per a qui pot ser dolenta aquesta exposició? Bad Painting? proposa d’abordar, humorísticament i seriosa, aquests interrogants, i ho fa a través d’una contrahistòria de la pintura figurativa entre 1850 i 1950, on molts artistes reconeguts –que potser no tenien el seu dia més inspirat– comparteixen espai amb altres d’inconeguts –que hem rescatat d’un oblit tal vegada injust.

Bad Painting? és el resultat d’una col·laboració insòlita entre diverses institucions: el Museu Nacional, d’on procedeixen la majoria dels quadres; la col·lecció PazosCuchillo, que n’ha aportat alguns altres; i la Vila Casas, escenari del crim –sense oblidar el Museu d’Art Modern de Barcelona que l’ideòleg d’aquest projecte, que hi presenta també obra pròpia, visitava amb freqüència a la seva etapa de formació i que ha servit com a font d’inspiració per al muntatge.

Si Bad Painting? és un delicte estètic –que el públic ho decideixi– l’instigador principal n’ha estat Carlos Pazos, sospitós habitual, en tasques de rastrejador infatigable, i que ha comptat amb la complicitat, en diüturnitat, nocturnitat i teoria, d’ Eloy Fernández Porta.

Horarios

Fundació Privada Vila Casas - Museu de Pintura Contemporània Can Framis

Dirección:
Carrer de Roc Boronat, 116*126
Distrito:
Sant Martí
Barrio:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Fundació Privada Vila Casas - Museu de Pintura Contemporània Can Framis
Cuándo
De 07/02/2023 a 04/06/2023

Número de teléfono

Tel.:
933208736

Página web

Web venda d'entrades:
https://www.fundaciovilacasas.com

You may also be interested in...