Exposició "Fora de casa. Cinema Amateur a Catalunya 1924 – 1940..."

Atrás

Traductor de google :

Aquesta exposició ens convida a descobrir el naixement, el desenvolupament ràpid i la interrupció sobtada del primer cinema amateur a Catalunya. Una història d’un grup d’entusiastes que van entendre les possibilitats de la nova tecnologia subestàndard com una extensió directa de l'experiència d'un individu o un col·lectiu no condicionat per un objectiu comercial, sinó per l’impuls de sortir de casa amb una petita càmera per capturar i compartir la passió pel cinema amb llibertat creativa absoluta.   

Concebudes per filmar els éssers estimats a casa, les càmeres de 9,5 i 16 mm aviat esdevenen una eina d’observació i reflexió d’un present vertiginós. Sovint, la tècnica no és depurada, però els amateurs contribueixen sens dubte a les primeres paraules del cinema documental, experimental, educatiu o científic a Catalunya.

Es tracta de la veritable primera escola de cinema i d’un arxiu visual i documental únic sobre els anys vint i trenta que sortirà de casa per primera vegada.

Inauguració amb la presència dels comissaris del Centenari, Ignasi Renau i Enrique Fibla Gutiérrez, i del director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau.

Durant l’acte, amb l’acompanyament musical d’Anahit Simonian, es projectaran Aquesta nit no surto (Francesca Trian, 1934, 8’), film d’avantguarda, celebrat pel crític Josep Palau com una “filigrana fotogènica impregnada de poesia visual”, i Festa Major (Eusebi Ferré, 1933, 17’), un documental sobre la dimensió col·lectiva de la Festa Major de Sant Cugat. A continuació es podrà visitar la mostra.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Filmoteca de Catalunya.
Actividades relacionadas:
Cicle "Centenari del cinema amateur a Catalunya".

Filmoteca de Catalunya

Dirección:
Plaça de Salvador Seguí, 1*9
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Filmoteca de Catalunya
Cuándo
De 06/03/2024 a 16/06/2024

Número de teléfono

Centraleta:
935 671 070

You may also be interested in...