Exposició 'Fornas. La imatge de la Catalunya dels 60'

Atrás

Traductor de google :

Als anys seixanta, es va posar en marxa una indústria cultural a Catalunya que pretenia recuperar la presència dins la societat catalana, perduda i silenciada pel règim franquista des del final de la Guerra Civil. La cultura catalana va deixar d’estar a la defensiva i va passa a adoptar, clarament, unes actituds més creatives i dinàmiques. Aquesta reacció es volia fer evident no sols amb el contingut, sinó també a través de la imatge.

Jordi Fornas i Martínez (Barcelona, 1927-2011), format a l'Escola de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, es va dedicar plenament a la  producció pictòrica i artística. A principis dels anys seixanta, va començar a tenir encàrrecs a títol personal i va deixar de banda la pintura per dedicar-se plenament al disseny gràfic. Va ser artífex del disseny d'alguns dels pilars moderns més importants del renaixement cultural de la segona meitat del segle XX i va donar identitat gràfica a la nova cultura de masses en català que es va desenvolupar a Catalunya.

La seva obra gràfica beu de l’ estètica pop britànica, del disseny de l’escola suïssa i, especialment, de la  gràfica francesa dels anys cinquanta. La mescla de totes aquestes influències es veu plasmada en recursos i usos que componen un dels puntals del que anomenem  estil  Fornas.

COMISSARI: Pau Llop

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museu del Disseny de Barcelona.

Museu del Disseny de Barcelona

Dirección:
Plaça de les Glòries Catalanes, 37*38
Distrito:
Sant Martí
Barrio:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Museu del Disseny de Barcelona
Cuándo
De 08/04/2022 a 24/07/2022

Número de teléfono

Centraleta:
932566800
Reservas:
932566801

You may also be interested in...