Exposició 'Jaume Plensa. Selecció Obra Gràfica 1982-2021'

Atrás

Traductor de google :

Paralel·lament a la seva trajectòria com a escultor, Jaume Plensa (Barcelona, 1955) ha treballat en moltes altres disciplines, com el disseny de vestuari i escenografies per a muntatges operístics i teatrals; a més de la fotografia, les arts visuals, la pintura, el dibuix i el gravat.

El 2013, l’artista va ser distingit amb el Premi Nacional d’Art Gràfic. Aquesta diversitat creativa forma part d’una estratègia particular de l’autor per codificar i redefinir la funcionalitat artística a través de diversos registres. Mitjançant el gravat, per exemple, Plensa explora aspectes als quals no sempre es pot atansar des del dibuix o l’escultura, ja que el gravat no és una reproducció de cap d’aquestes disciplines, sinó que és una forma d’expressió per aprofundir en un llenguatge propi.

Segons l’autor, “per a qui ens agrada el gravat i l’hem fet servir sempre com una tècnica més, i no com un recurs, les idees es converteixen en un laboratori”. A més, i gràcies a la seva immediatesa, “moltes de les coses que neixen en l’obra gràfica després passen a l’escultura”.

L’exposició permet veure un tria de la seva producció gràfica i adonar-se de la seva evolució i les seves continuïtats –com ara la inspiració literària, l’interès per materialitzar idees poètiques, o la combinació de paraula i imatge– a través de diverses sèries i obres.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Galeria d'Art Eude.

Galeria d'Art Eude

Dirección:
Consell de Cent, 278
Distrito:
Eixample
Barrio:
la Dreta de l'Eixample
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Galeria d'Art Eude
Cuándo
De 16/03/2023 a 31/07/2023

Número de teléfono

Tel.:
934879386

You may also be interested in...