Debido a una incidencia técnica es posible que en algunos servicios se produzcan cortes puntuales.

Disculpe las molestias que esta incidencia le pueda ocasionar.

Exposició 'Miró. El llegat més íntim'

Atrás

Traductor de google :

Comissari: Marko Daniel, amb la col·laboració d’Elena Escolar i Dolors Rodriguez Roig. Amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell.

Aquesta exposició ens descobreix una faceta poc coneguda de Miró, la de col·leccionista de la seva pròpia obra, que es va traduir en la creació de tres col·leccions personals: la seva, la de Pilar i la de Dolors. El projecte vol retre homenatge i ser un agraïment tant a l’artista com a les tres generacions de la família Miró que segueixen estant al capdavant d’aquest compromís de l’artista universal amb la Fundació Joan Miró i amb la ciutat de Barcelona.

Miró. El llegat més íntim presenta part de les obres del nou dipòsit de 59 peces que la família Miró ha fet a la Fundació, juntament amb les obres que Pilar Juncosa, Dolors Miró Juncosa i la resta de la família han donat o dipositat a la Fundació, gràcies a les quals Barcelona pot presentar la col·lecció pública més important del món d’obra d’aquest artista.

Les obres exposades recorren pràcticament tota la seva vida artística, entre 1910 ―quan Miró tenia 17 anys― i 1976, de manera que es reforça significativament el discurs de la Col·lecció. El nou fons remet al Miró més personal, el que obsequiava amb una obra la seva esposa («appartenant à Pilar») i la seva filla, Dolors Miró («appartenant à Mlle. Dolores Miró»), i així les feia propietàries i col·leccionistes al seu torn. Aquesta estima i generositat es va perpetuar al llarg del temps amb els nets, David, Emili, Joan i Teo, a qui l’artista també va regalar obra.

L’exposició presenta gairebé una vuitantena d’obres de Joan Miró amb què es pot recórrer el camí que va de la creació d’una col·lecció pròpia ―que amb el temps esdevé familiar― fins al llegat a la Fundació Joan Miró, un espai i una col·lecció únics que l’artista dona a la ciutat de Barcelona.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museu.

Fundació Joan Miró - Museu

Dirección:
Avinguda de Miramar, 1
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
el Poble-sec
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Fundació Joan Miró - Museu
Cuándo
De 01/04/2022 a 26/09/2022

Número de teléfono

Tel.:
934439470
Reservas:
934439479
Fax:
933298609

Página web

Web:
http://www.fmirobcn.org

You may also be interested in...