Exposició 'Rosalind Franklin: una vida desxifrant estructures helicoidals'

Atrás

Traductor de google :

L'acte d'inauguració tindrà lloc a l'Aula Magna Enric Casassas de les Facultats de Física i Química de la UB hi participaran les comissàries de l’exposició Carme Rovira Professora d’investigació ICREA a l’Institut de Química Teòrica i Computacional de la UB (IQTCUB) i Alicia Guasch, de l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona del CSIC. Enguany hi haurà una conferència a càrrec de la Dra. Lourdes Campos de la UPC amb el títol Rosalind Franklin 100 años después, una carrera desigual.

Coincidint amb el centenari del seu naixement, el CRAI Biblioteca de Física i Química de la UB organitza, durant el curs 2021-2022, una exposició basada en fons bibliogràfics relacionats amb la seva l’activitat científica i també s'ha organitzat una mostra de la bibliografia del fons que es disposa sobre Dones i Ciència. L’exposició es podrà veure fins el 31 de maig de 2022.

Rosalind Franklin (Londres, 1920-1958) va ser una química i cristal·lògrafa britànica, especialitzada en l’obtenció d’imatges cristal·logràfiques de gran qualitat. Al King’s College de Londres, el treball de Franklin es va centrar en la determinació de l’estructura del DNA. Les seves imatges de fibres de DNA obtingudes per difracció de raigs X (en especial, la famosa fotografia 51) van ser clau per al descobriment de l’estructura helicoidal del DNA. Tot i això, Franklin va rebre poc reconeixement per part dels seus col·legues i, a més, la seva contribució va ser minimitzada quan, anys més tard, F. Crick, J. Watson i M. Wilkins van rebre el Premi Nobel de Medicina (1962). La seva mort prematura i els prejudicis de l’època van impedir que el treball de Franklin fos degudament reconegut en vida.

Horarios

Facultat de Física - UB - CRAI - Biblioteca de Física i Química

Dirección:
Av Diagonal, 647
Distrito:
Les Corts
Barrio:
la Maternitat i Sant Ramon
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Facultat de Física - UB - CRAI - Biblioteca de Física i Química
Cuándo
De 19/11/2021 a 31/05/2022

Número de teléfono

Tel.:
934021321
Fax:
934021323

You may also be interested in...