Exposició 'Sortir al dia. El Llibre dels Morts dels antics egipcis'

Atrás

Traductor de google :

SORTIR AL DIA. El  Llibre dels Morts dels antics egipcispresenta un dels documents amb més ressò de tots els que ens han llegat els antics egipcis. Un text de caràcter religiós d’importància fonamental en tractar-se d’una mena de guia i ajut per a tots els que aspiraven a una vida plena després de la mort terrenal.

Els antics egipcis van creure en la possibilitat de gaudir d'una nova vida després de la mort. Per a aconseguir-ho, entre altres creacions, van imaginar veritables “manuals” amb els textos i les imatges necessaris. Seguint la tradició dels Textos de les Piràmides en el Regne Antic i de Textos dels Sarcòfags durant el Regne Mitjà, a partir del Regne Nou i fins al final de la civilització faraònica el Llibre dels Morts o Llibre de la Sortida al Dia va ser el compendi d'idees religioses més utilitzat per a resoldre les qüestions relatives a la vida en el Més enllà.

Hi ha moltíssims exemplars de Llibre dels Morts, normalment redactats en papir, que combinen textos i imatges i estan formats per un número variable de les prop de 200 fórmules que es coneixen. Una obra complexa que ha estat tractada pels estudiosos des de diferents punts de vista (més i menys acadèmics) que pretenem posar a l’abast del nostre públic destacant els seus aspectes essencials i més determinants.

L’exposició  SORTIR AL DIA. El Llibre dels Morts dels antics egipcisestà formada per setanta peces del fons de la col·lecció permanent del Museu Egipci de Barcelona i documents de la Biblioteca Jordi Clos Llombart.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museu Egipci de Barcelona.

Fundació Arqueològica Clos - Museu Egipci de Barcelona

Dirección:
Carrer de València, 284
Distrito:
Eixample
Barrio:
la Dreta de l'Eixample
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Fundació Arqueològica Clos - Museu Egipci de Barcelona
Cuándo
De 31/05/2024 a 28/02/2025

Número de teléfono

Tel.:
934880188
Fax:
934878060

You may also be interested in...