Exposició 'Subúrbia. La construcció del somni americà'

Atrás

Traductor de google :

Qui no ha desitjat mai el somni americà? Una casa gran amb jardí, piscina i un parell de cotxes al garatge. Un lloc tranquil i segur per viure en família, a prop de la natura i amb un veïnat amistós. L’exposició recorre la història cultural d’aquest ideal de vida reproduït fins a la sacietat a la televisió, la publicitat o el cinema i analitza la vigència i els aspectes més controvertits d’aquest model urbanístic.

«Subúrbia. La construcció del somni americà» ens endinsa en l’imaginari de la casa familiar idíl·lica i mostra com s’ha venut i potenciat aquest estil de vida des de la ficció i la indústria de l’entreteniment. L’exposició es remunta als orígens dels barris residencials a principis del segle XIX, explica com es van desenvolupar massivament als anys cinquanta i repassa el context econòmic, polític i social que en va fer possible la imparable expansió arreu dels Estats Units.

En un moment que cada cop són més nombroses les famílies que persegueixen la seva pròpia versió del somni a la perifèria de les ciutats, resulta pertinent analitzar les contradiccions d’un model urbanístic que va tenir com a raó de ser la segregació social, ètnica o de gènere.

El somni de viure en una casa amb piscina continua molt viu avui dia i s’ha exportat arreu del món. L’exposició mostra l’impacte d’aquest model altament insostenible, basat en continus desplaçaments en automòbil, amb exemples d’urbanitzacions al voltant de Barcelona o Madrid.

A través d’abundant material històric, documentals d’època, fotografies, pintures, pel·lícules i sèries, novel·les i revistes, obres d’art o objectes quotidians, l’exposició ens situa en el paradís mental del suburbi i ens convida a replantejar-nos el valor de la ciutat i l’espai públic avui.

«Subúrbia. La construcció del somni americà» presenta l’obra de destacats creadors que, des de diversos punts de vista, ens ajuden a contemplar de manera crítica el famós estil de vida americà:  Jessica ChouMargaret CrawfordGregory CrewdsonThomas DoyleGerard FreixesRodrigo FresánGabriele GalimbertiAna GalvañWeronicka Gesicka,  Benjamin Grant,  Todd HidoA.M. Homes,  Joel MeyerowitzMatthias Müller,  Blanca Munt,  Alberto Ortega,  Bill Owens,  Sheila Pree Bright,  León Siminiani,  Amy SteinGreg Stimac,  Angela StrassheimDeborah Stratman, Ed & Deanna Templeton,  Kate Wagner i  Christopher Willan.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Sala d'Exposicions.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - Sala d'Exposicions

Dirección:
Carrer de Montalegre, 5
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - Sala d'Exposicions
Cuándo
De 20/03/2024 a 08/09/2024

Número de teléfono

Tel.:
933064100
Fax:
933064101

You may also be interested in...