Exposició "Tuan Andrew Nguyen. Els nostres fantasmes viuen al futur"

Atrás

Traductor de google :

La Fundació Joan Miró presenta la primera exposició individual a Espanya de l'artista vietnamita-estatunidenc Tuan Andrew Nguyen, guanyador de la 8a edició del Premi Joan Miró. L'exposició inclou algunes de les seves instal·lacions de vídeo més impactants, a més d'una selecció d'escultures fetes amb bombes rebutjades i projectils d'artilleria abandonats de la guerra del Vietnam.

Nguyen va néixer a Saigon (Ciutat Ho Chi Minh) l'any 1976, però els seus pares van marxar del país durant el que es coneix com la migració de «la gent dels vaixells» i van acabar instal·lant-se als Estats Units com a refugiats. Aquesta experiència primerenca es troba al nucli de la producció i la pràctica creatives de l'artista, sobretot a partir del moment que va decidir tornar al Vietnam.

L'exposició no només inclou projectes a l'entorn de les conseqüències humanes i materials de les dues guerres del Vietnam, lliurades per França i els Estats Units, sinó que també entaula un diàleg entre Joan Miró i Alexander Calder, dos exponents de l'art occidental durant l'època de la guerra freda. Aquest diàleg s'expressa tant a través dels personatges de les pel·lícules i instal·lacions de Nguyen com de les obres d'art i els objectes representats en aquests projectes: Calder es reencarna en el cos d'una dona vietnamita, una bomba sense explotar parla del seu destí mentre l'enterren i la detonen, cartes escrites i llegides a progenitors distanciats o difunts tenen el poder d'evocar i perforar llegats familiars i, finalment, la història d'una representació pictòrica del territori ancestral del poble ngurrara a Austràlia connecta amb l'amor profund de Miró per la terra i la cultura catalanes.

Horarios

Otros

Se celebra en:
Museu.

Fundació Joan Miró - Museu

Dirección:
Avinguda de Miramar, 1
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
el Poble-sec
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Fundació Joan Miró - Museu
Cuándo
De 10/05/2024 a 24/09/2024

Número de teléfono

Tel.:
934439470
Reservas:
934439479
Fax:
933298609

You may also be interested in...