Projecció 'Diàlegs intergeneracionals'

Atrás

Traductor de google :

Documental en càpsules de vídeo

La sèrie “Diàlegs intergeneracionals” és un documental en càpsules de vídeo que vol servir com a eina per reflexionar sobre la memòria històrica LGTBI i mirar cap als reptes de futur. El projecte es va emmarcar dins del cicle de programació “Memòria. Absències i presències” del Centre LGTBI de Barcelona que va tenir lloc entre octubre de 2021 i gener de 2022. Proposa un recorregut sobre les trajectòries dels activismes LGTBI, tant a nivell històric com en l’actualitat, amb converses entre dues persones d’edats i generacions diferents per intercanviar punts de vista, contextos i lluites. 

Episodi 1. Els inicis. D'on venim?  P resenta un debat sobre els punts de partida, els inicis en l’activisme LGTBI de les diferents persones entrevistades, quins van ser els seus principals referents, i quins han estat els seus principals espais de resistència.  

Episodi 2. Visibilitzant lluites . Reflexions sobre la importància de les xarxes socials per interconnectar lluites, accedir a referents i contactar amb persones amb vivències similars, i com aquestes eines digitals han influït en l’organització dels moviments LGTBI.  

Episodi 3. Interseccionalitat i aliances.  Les persones entrevistades s’interroguen al voltant de qüestions com la necessitat de tenir espais no-mixtes per trobar-se entre iguals, o els eixos d‘interseccionalitat que s’han incorporat a les lluites LGTBI al llarg dels anys, i aquells que encara queden pendents. 

Episodi 4. Recorreguts: diferències i contextos. En aquest capítol s' evidencien les diferències en els contextos i recorreguts de les lluites LGTBI i  l’evolució dels discursos del moviment LGTBI, des d’una línia més homogènia en el passat, que destacava molt més la veu de l’home gai, fins a un punt  més recent on s’inclouen també altres perspectives.  

Episodi 5. Reptes per al futur. Proposa una mirada sobre els reptes de futur per al col·lectiu LGTBI, com ara, l’auge del feixisme, la interseccionalitat, la revisió dels privilegis, l’atenció a les persones migrades i no binàries, les persones grans LGTBI, la cura de la salut sexual, o l’ofensiva dels discursos d’odi. 

A la sèrie han participat: 

-Jordi Petit, històric activista LGTBI durant la dictadura franquista i coordinador del Front d’Alliberament Gai de Catalunya entre 1980 i 1986, i Alfred_marven, integrant de l’organització LGTBI Futch club, sorgida durant el confinament per la pandèmia de Covid-19 l’any 2020. 

-Sofia Bengoetxea, activista trans i pels drets de travestis i crossdressers, i Zoe Grks, baixista, biòleg, formador, poeta, mànager i productor, trans enby, roig, autista i bisexual. 

-Bárbara Ramajo, activista lesbofeminista y doctora en estudis de Gènere, Diferència i Alteritat per la Universitat de Barcelona, i Anna Sardà, musicòloga, antropòloga, precària de la cultura i baixista al grup Roba Estesa. 

-Dolo Pulido, activista de l’espai feminista Ca La Dona, i La Hipogrifa, drag queen, performer i integrant del grup musical Las Marikarmen. 

-Joaquim Roqueta, activista LGTBI, VIH i pels drets humans i president de l’entitat Gais positius, i Dana Domènech, comunicadora cultural i militant a una organització trans. 

Totes les càpsules han estat gravades, editades i post-produïdes pel col·lectiu Las Pibas REC, productora audiovisual de dones, lesbianes, trans, travestis i persones no binàries basada a Barcelona. 

Horarios

Otros

Se celebra en:
Centre LGTBI de Barcelona.

Centre LGTBI de Barcelona

Dirección:
Carrer del Comte Borrell, 22
Distrito:
Eixample
Barrio:
Sant Antoni
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Centre LGTBI de Barcelona
Cuándo
De 09/05/2022 a 29/07/2022

Número de teléfono

Tel.:
93 880 51 11

You may also be interested in...