Teatre "Contado por ellas. Republicanas y antifascistas", a càrrec de la Cia Bea Insa

Atrás

Traductor de google :

Teatre textual, video, performance

Durada: 50 minuts . Públic adult

Col.loqui postfunció a càrrec de Bea Insa i Jordi Barra Paniello Historiador, escriptor i divulgador cultural *

Activitat complementària que forma part de l’exposició GUERRA CIVIL al MUSEU NACIONAL


A la meva besàvia la van ficar en una presó durant dos anys a sis-cents quilòmetres de la seva casa. Va haver de deixar soles a les seves tres filles. “Contado per ellas” és una peça de teatre documental creada a partir de la recerca i documentació de la vida de dones - testimonis reals que van viure la guerra. Dues d’elles són de Castelló, on he nascut, i les altres dues de Bizkaia, on visc ara.

Aquest espectacle és un homenatge a les dones que van patir la Guerra Civil, la postguerra i el franquisme. A partir d’entrevistes i documentació recollida l’espectacle ens parla de la vida en els refugis durant els bombardejos, la vida de les dones a les presons, la dona treballadora a la postguerra, les represàlies, les fosses comunes, l’exili…

Creació, direcció i interpretació: Bea Insa Mirada externa: Ángel Mirou Fotografia i Vídeo: Ángel Mirou Disseny llums i vestuari: Patxi Pasqual Vestuari: Isaura Mirou Producció: La Pacheca Collective


*Col·loqui postfunció a càrrec de BEA INSA, creació,direcció i interpretació de l'obra Contado por ellas. Republicanas y antifascistas I JORDI BARRA PANIELLO, historiador, escriptor i divulgador cultural. Llicenciat en Història Moderna (UB) especialitzat en Memòria Històrica, Holocaust i cartografia. Màster en Gestió de Patrimoni Històric-Arqueològic (UB). Graduat en Estudis de l'Holocaust a Yad Vashem (Jerusalem). Estudis de dramatúrgia a la Sala Beckett amb José Sanchis Sinisterra. Comissari de l'exposició Víctimes (1936-1945) (Memorial Democràtic)

Cotxeres Borrell participa amb aquest espectacle de l’exposició LA GUERRA CIVIL AL MUSEU NACIONAL que estarà acompanyada amb tot un seguit d’activitats que abordaran la Guerra Civil des de diferents angles: xerrades i taules rodones, un seminari internacional, recitals de poesia, cinema, arts escèniques, creació artística, visites comentades, etc que ens permetran reflexionar sobre la petjada d’aquest conflicte en el nostre patrimoni, en el nostre imaginari i en la nostra història.


Horarios

Otros

Se celebra en:
Espai Escènic Tísner.
Invitaciones en:
Espai Escènic Tísner.

Centre Cívic Cotxeres Borrell - Espai Escènic Tísner

Dirección:
C Viladomat, 2*8
Distrito:
Eixample
Barrio:
Sant Antoni
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Centre Cívic Cotxeres Borrell - Espai Escènic Tísner
Cuándo
04/06/2021

Número de teléfono

Reservas:
93 324 83 50
Tel.:
933248350
Fax:
933248351

You may also be interested in...