Visites guiades i itineraris nocturns 'Born de Nit'

Atrás

Traductor de google :

Els vespres d’aquest estiu tens una cita al Born! Et fem nou propostes per endinsar-te en la Barcelona del 1700 a partir visites guiades i itineraris pel conjunt arqueològic i el barri de la Ribera:

Amb ‘ Crònica negra al Born’ descobrirem el costat més fosc de la Barcelona del 1700: episodis de conflicte, odi i venjança, la violència quotidiana i la justícia de l’època.

‘La ciutat del Born en 7 històries’ ens permetrà conèixer les famílies que vivien en les cases que s’han conservat al conjunt arqueològic, retrat d’un veïnat dinàmic, alegre i vital malgrat els conflictes constants a la ciutat.

‘Rec, Ribera, Born. Una ruta pel 1700’ és un passeig per identificar com va canviar la ciutat al segle XVIII fruit del seu creixement des de la baixa edat mitjana.

‘Façanes que parlen de ciutat’ ens apropa a la història del barri i de la seva gent a partir de l’observació de balcons, portes, finestres, façanes, guarda-rodes, esgrafiats i molts altres elements singulars del paisatge urbà.

També descobrirem la vida quotidiana dels habitants de Barcelona amb ‘La finestra indiscreta’ i ens adonarem que les vicissituds, preocupacions i il•lusions d’aquelles persones no eren molt diferents a les nostres.

Coneixerem el testimoni de les barcelonines de 1700 amb ‘Les veus silenciades. Les dones del 1700’. Parlarem de les seves dificultats i de la seva situació de vulnerabilitat, però també de l’existència de xarxes femenines de solidaritat que tot sovint desafiaven les regles establertes.

Des d’un altre punt de vista, l’itinerari ‘El Rec Comtal. Com l’aigua dibuixa la ciutat’ ens descobrirà la complexa xarxa de subministrament i evacuació d’aigua de la Barcelona del 1700 (canalitzacions, clavegueres, pous, fosses sèptiques,...) fent èmfasi en el Rec Comtal, una de les infraestructures hídriques més importants d’aquell moment i que també va tenir un paper en la vertebració de la ciutat.

L’itinerari ‘La batalla de l’11 de setembre del 1714’ ens portarà per l’antiga Vilanova de Mar. Ens aproximarem a l’urbanisme del segle XVIII a fi d’explicar l’impacte polític, econòmic i urbà de la Guerra de Successió i de la posterior desfeta.

I viatjarem fins al segle XX amb la visita guiada a l’exposició temporal ‘Per una educació en llibertat’, que ressegueix l’evolució de l’educació a Barcelona al llarg del passat segle. Farem un repàs dels anhels, les pors i les lluites polítiques viscudes a través de l’educació per reflexionar sobre la qualitat de l’educació avui i sobre les nostres demandes actuals i futures.


Horarios

Otros

Se celebra en:
El Born Centre de Cultura i Memòria.
Las localidades se venden en :
El Born Centre de Cultura i Memòria.
Organizado por:
El Born Centre de Cultura i Memòria.
Dirección:
Pl Comercial, 12
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Ciudad:
Barcelona
Cuándo
De 01/07/2021 a 30/09/2021

Número de teléfono

Reservas:
93 256 68 50
Información:
932566851
Reservas:
932566850

You may also be interested in...