Xerrada 'XVI Cicle de filosofia. Què vol dir viure bé?: la gestió política de la vida. És possible viure sense govern? Representació política i negació de la democràcia'

Atrás

Traductor de google :

La relació entre el poder i la gestió de la vida és tan antiga com el pensament. Què ha de prevaldre? La salut, la llibertat, la felicitat, l’ordre...? Una mirada filosòfica a l’ètica, la política, la ciència, el dret, la història, entre altres, ens permetrà acostar-nos a respondre algunes d’aquestes preguntes: com gestiona la vida el poder, què vol dir ser crític avui dia, quins són els motors de l’obediència o quin paper té la ciència en l’ordre social.

Coordina el cicle: Francis Garcia Collado.

A càrrec d'Andityas Matos, professor de filosofia del dret a la Universidade Federal de Minas Gerais.

Ben al contrari del que sostenen els mitjans de comunicació, els i les especialistes en ciència política i els poders estatals, la democràcia i la representació política són experiències no només allunyades sinó més aviat irreconciliables. Mitjançant una lectura filosòfica-arqueològica, es pretén demostrar el caràcter elitista i aristocràtic de la representació política, que es revela dins la història des dels seus orígens medievals, passant per pensadors moderns i contemporanis fins a arribar a les formes actuals de separació política transvestides retòricament amb el segell de la democràcia. L’objectiu no és només desvetllar i criticar el caràcter autoritari de les formes polítiques representatives sinó proposar línies de fuga orientades envers pràctiques de llibertat calcades de la idea de la democràcia radical, aquella que floreix a llocs tan diversos com Rojava, Chiapas, els ZAD i altres formes actuals i històriques d’autogestió social.

Horarios

Dirección:
Carrer de Provença, 480
Distrito:
Eixample
Barrio:
la Sagrada Família
Ciudad:
Barcelona
Cuándo
17/01/2022

Número de teléfono

Tel.:
934508733
Fax:
934508612

You may also be interested in...