Per a l'ocupació juvenil i de qualitat

Els serveis infoJOVE impulsem accions i oferim eines i recursos adreçats a joves de fins a 35 anys, per lluitar contra les elevades taxes d'atur i les precàries condicions laborals de la joventut.

SERVEIS INFOJOVE A CENTRES D'EDUCACIÓ SECUNDÀRIA (PUNTS JIP)

Des dels serveis infoJOVE a Centres d'Educació Secundària, oferim orientació acadèmico-laboral tot parlant amb l'alumnat sobre:

 • La pròpia vocació i la definició d’interessos, necessitats i objectius.

 • Presa de decisions acadèmiques i possibles sortides laborals.

 • Aspectes a tenir en compte en buscar la primera feina (a partir dels 16 anys).
 • L'atenció a dubtes laborals que els ofereixen en altres serveis juvenils, com són els Punts infoJOVE de Barcelona.

PUNTS INFOJOVE DE BARCELONA

Als nostres equipaments habituals, i, a demanda, de manera descentralitzada, els Punts infoJOVE:

 • Atenem consultes genèriques d'àmbit laboral: sobre eines per cercar feina, canals on trobar ofertes laborals, programes per a l'ocupabilitat juvenil, formació ocupacional...
 • Donem cita i/o derivem als serveis especialitzats més adients per a cada jove, segons les seves particularitats.
 • Coorganitzem activitats sobre temes laborals d'interès dels i les joves, destacant iniciatives com EL CLUB DE LA FEINA: l’espai de suport i acompanyament expert que ofereix als i les joves de 16 a 35 anys orientació laboral i eines per millorar la seva recerca de feina i ocupabilitat. Aquest dispositiu està liderat pel següent servei:

ASSESSORIA LABORAL PER A JOVES

Al servei d'assessorament laboral, prèvia cita, t'orientem i resolem les teves inquietuds sobre:

 • Recerca de feina: com millorar el currículum vitae i preparar l'entrevista de treball, quines borses de treball hi ha...
 • Recerca de feina o reorientació professional. Es treballen aspectes com la definició dels objectius professionals, les vies on trobar feina, l'elaboració d'eines per a la recerca (currículum, carta de presentació...), el coneixement del món laboral (nous jaciments d'ocupació, sectors amb més i menys oferta...) i l'autoconeixement, entre d'altres.
 • Drets i deures laborals: aspectes legals relacionats amb contractes, comprendre la nòmina, conèixer què estableix el conveni col·lectiu, resoldre dubtes sobre els propis drets sindicals, liquidacions, acomiadaments... Per resoldre dubtes de caràcter fiscal (IRPF...), el més adient és dirigir-se a l'Agència Tributària.

A més, per tal de facilitar-te una informació útil i entenedora, des de l'Assessoria també t'oferim eines i recursos com, per exemple, les mentories amb professionals "Enllaça", les visites "Explora" a empreses i entitats...

Informa-te’n aquí!

ASSESSORIA EN EMPRENEDORIA PER A JOVES

Al servei d'assessorament en emprenedoria, prèvia cita, et donarem:

 • Tota la informació que has de conèixer si decideixes fer-te autònom/a (o ja ho ets), o vols posar en marxa un negoci.

Prem aquí per saber-ne més.

PROGRAMA "BARCELONA TREBALL JOVES"

Entre d’altres iniciatives, en el marc del Pla de foment de l'ocupació juvenil 2020-2023, els serveis infoJOVE, conjuntament amb Barcelona Activa, organitzem el Programa "Barcelona Treball Joves".

Què t’oferim?

 • Càpsules de capacitació laboral: activitats per millorar el teu perfil professional, i aprofitar els recursos i les oportunitats que tens a Barcelona per treballar!
 • "Coaching" laboral per a joves. Necessites parlar amb algú perquè t'acompanyi i motivi en la teva recerca de feina, per resoldre dubtes i dificultats que puguis trobar en el procés…? No et deixis portar pel desànim i apunta't al "coaching" laboral per a joves!

GARANTIA JUVENIL

Saps que si tens entre 16 i 29 anys, i t’inscrius en el Programa Garantia Juvenil tindràs més avantatges per ser contractat per les empreses?

I que tindràs al teu abast un ventall de recursos i serveis per formar-te, tenir una experiència laboral o trobar una feina?