Vols fer pràctiques subvencionades a Europa?

dc., 02/01/2023 - 09:22

Estades a l'estranger. L'Assessoria de Mobilitat internacional per a joves et mostra oportunitats que et permeten gaudir d'una experiència de pràctiques fora del país, amb despeses cobertes.

Alguna vegada has pensat en fer pràctiques en el teu sector però a un altre país europeu? Molts programes subvencionats et permeten fer-ho realitat!

La major part cobreixen el transport d’anada i tornada, un curs d’idioma i l’allotjament, i et facilita diners de butxaca per cobrir despeses bàsiques. I, segons el teu objectiu professional, la destinació i temporalitat en què estiguis pensant… veuràs que t’interessarà més presentar-te a un o a un altre.

Te’n fem un resum:

̶  TLN Mobilicat

 • Pràctiques subvencionades a entitats i empreses d’Europa, que tenen el propòsit de facilitar la inserció laboral de joves a l’atur d’entre 18 i 29 anys, inscrits a la Garantia Juvenil, amb menys d’un any d’experiència laboral i amb formació professionalitzadora finalitzada mínima de 200 hores.
 • Projecte subvencionat pel Fons Social Europeu i coordinat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.
 • Et recomanem recuperar la sessió informativa sobre aquest programa que van emetre, el 12 de gener de 2023, les assessores de Mobilitat internacional per a joves. Pren nota de tot el que inclou el TLN Mobilicat, els requisits per accedir-hi, les entitats que l’ofereixen, els països de destinació i en quines dates es pot realitzar!

̶  Programa PICES

 • Pràctiques subvencionades a entitats i empreses europees per a joves en situació d’atur d’entre 18 i 29 anys, inscrites a la Garantia Juvenil i amb estudis finalitzats.
 • Projecte coordinat per les Cambres de comerç de Catalunya.

̶  Programa Eurodyssey

 • Pràctiques subvencionades a entitats i empreses d’Europa per a joves de 18 a 35 anys amb estudis finalitzats. No inclou el transport d’anada i tornada.
 • Programa coordinat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

̶  Beques ICEX Vives

 • ICEX Vives és un projecte que ofereix pràctiques no laborals en empreses i entitats espanyoles internacionalitzades a joves d’entre 18 i 30 anys amb nacionalitat d’un estat membre de la Unió Europea, i estudis de formació professional o universitaris finalitzats.
 • Beques subvencionades pel programa “Next Generation EU”.

̶  Pràctiques Schumann

 • Les beques Schuman són remunerades i es poden gaudir en un dels llocs oficials de treball del Parlament Europeu (Brussel·les, Luxemburg i Estrasburg) o a les seves oficines d’enllaç als Estats membres. Per sol·licitar-les cal ser major d’edat (no hi ha edat límit màxima per participar), tenir la nacionalitat d’un Estat membre de la Unió Europea o d’un país candidat o en vies d’adhesió (també s’ofereix un nombre molt reduït de períodes de pràctiques a nacionals d’altres països); tenir un títol finalitzat de nivell universitari; tenir un coneixement profund d’una de les llengües oficials de la UE i molt bon coneixement d’una altra; no tenir antecedents penals; no haver gaudit de cap altre tipus de beca durant més de dos mesos consecutius en una institució, organisme o agència de la Unió Europea.
 • Pràctiques coordinades pel Parlament Europeu.

̶  Programa Singular

 • Es tracta d’un projecte de mobilitat de sis setmanes a Alemanya per a graduats i graduades en FP o persones amb un Certificat de professionalitat finalitzat de Nivell 3. El projecte té l’objectiu de millorar l’ocupabilitat i promoure la inserció laboral de persones joves d’entre 18 i 29 anys. Comença amb un curs d’idioma on s’adquireix un nivell B1 en el país d’origen, segueix amb pràctiques laborals a Alemanya en el sector d’estudis i, en acabat, es té la possibilitat de continuar amb un contracte d’un any a Alemanya i un curs d’idioma de nivell B2 que permet homologar els estudis al país de destí.
 • Programa organitzat per la Fundació BCN Formació Professional.

̶  Altres

VOLS MÉS INFORMACIÓ?

Adreça’t a qualsevol servei infoJOVE de Barcelona si et crida l’atenció la possibilitat de fer una pràctica subvencionada a Europa, o busques altres recursos i consells per poder fer una estada a l’estranger.

Demana’ls una cita amb l’Assessoria de Mobilitat internacional per a joves i, de manera gratuïta i entenedora, t’ajudaran a resoldre els teus dubtes.