Neix a Barcelona Ràdio Ambulatori: sobirania tecnològica en temps de crisis

14/10/2020 - 17:20

Barcelona crea un projecte pilot amb els primers nodes d'una xarxa de ràdio de resposta climàtica sobre una altra infraestructura fonamental de la ciutat: les biblioteques.

No et perdis la presentació d’aquest pilot amb Marta Peirano i Ramón Martínez Palomares “Rampa”

  • Quan: 16/10
  • Quina hora: 12 – 13h
  • Lloc: Biblioteca de Trinitat Vella
  • Inscriu-te:  https://www.biennalciutatoberta.barcelona/ca/programa/radio-ambulatori-sobirania-tecnologica-en-temps-de-crisi
  • Aforament limitat

La ràdio es l’única tecnologia de segle XIX que supera en tot a les del segle XXI: no es trenca, no es “penja”, es econòmica de produir i és senzilla d’utilitzar. La ràdio és un element fonamental en els protocols d’emergència dels països més afectats per a la crisi climàtica.

Barcelona crea un projecte pilot amb els primers nodes d’una xarxa de resposta climàtica sobre una altra infraestructura fonamental de la ciutat: les biblioteques. Palaus per a la gent segons el magnat de l’acer Andrew Carnegie, dues biblioteques municipals faran de radio-ambulatoris d’inoculació mediàtica, sobirania tecnològica i assajos de crisi mediambiental.

El projecte de Ràdio Ambulatori es presenta en el marc de la Biennal del Pensament i es realitzarà en col·laboració amb les escoles i instituts, amb organitzacions socials, radioaficionats i amb la plataforma de democràcia participativa de codi lliure Decidim.

Participants:
  • Marta Peirano es periodista i membre del consell assessor de comissaries de la Biennal del Pensament de Barcelona.
  • Ramon Martínez Palomares “Rampa” es una llegenda, un “phreaker” original, sisè membre del clan The Apòstols i responsable del segon proveedor comercial de Internet a España. I una de las personas que más coneix la radio en España.

Entre els dos explicaran per a que pot servir la xarxa de Radio Ambulatoris que neix a Barcelona.

Organitza: Marta Peirano, la Direcció de Innovació Democràtica de i el Consorci de Biblioteques de l’Ajuntament de Barcelona.