Taller de Participació política a través d’Internet

12/01/2018 - 08:21

L’Ajuntament ofereix una formació sobre eines i metodologies per fomentar processos de participació política mediatitzats per les tecnologies centrada en l’ús de Decidim Barcelona.

L’Ajuntament ofereix una formació sobre eines i metodologies per fomentar processos de participació política mediatitzats per les tecnologies centrada en l’ús de Decidim Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona ofereix una formació centrada en conèixer les oportunitats i riscos existents en la participació política a través de mitjans digitals. S’abordaran nocions teòriques i pràctiques sobre eines i metodologies per fomentar processos de participació política impulsats o facilitats per l’ús de les Tecnologies d’Informació i Comunicació (TIC). Alhora es presentaran eines i pràctiques per protegir la privacitat i augmentar la seguretat digital, tant per a persones com per a col·lectius de la societat civil i els moviments socials. Les participants aprofundiran en les seves capacitats per compartir aquests coneixements amb altres persones o organitzacions.

Aquesta formació està adreçada a totes aquelles persones implicades en processos participatius oberts a la plataforma, ja sigui com a tècnics de participació, formadors o dinamitzadors digitals o membres de les entitats interessades en els processos participatius actuals.

La formació es desenvloluparà al llarg de 4 sessions:

  • divendres 9 de febrer, de 17 a 20h
  • dissabte 10 de febrer, de 10 a 14h
  • divendres 16 de febrer, de 17 a 20h
  • dissabte 17 de febrer, de 10 a 14h

Al Casal de Barri de Diagonal Mar (C/ Selva de Mar no 22-32)

Cal fer l’inscripció a través del formulari (cliqueu aquí).

(fins el 2 de febrer)

Continguts:

  • Principis metodològics per a incloure una perspectiva de gènere i diversitat cultural en la formació d’adults
  • Metodologies participatives en l’aprenentatge i planificació de sessions de sensibilització i capacitació
  • Privacitat i seguretat digital. Riscos i oportunitats dels mitjans digitals i en la participació en línia. Pràctiques per a protegir la privacitat i augmentar la seguretat digital
  • Introducció a plataformes de participació política digital: el cas de Decidim Barcelona