Laboratori d’Innovació Democràtica

Espai comú de recerca de, amb i per a la ciutadania, entorn a processos participatius, democràcia municipal, col·laboració social, recollida de dades i informació sobre la ciutat, apoderament ciutadà, autoorganització col·lectiva i distribuïda.

Laboratori per resoldre reptes urbans de manera intel·ligent, participativa i democràtica amb especial atenció a problemes de governança, innovació social i co-gestió de comuns. En els últims anys, moltes altres ciutats ja han habilitat aquest tipus de espais ciutadans per resoldre un ampli ventall de problemes. A Barcelona, ​​aprofitant la reconeguda trajectòria del projecte Decidim com a dispositiu tecnopolític per a la innovació democràtica, el Laboratori vol articular-se  com una extensió "lab" dels eixos que composen la comunitat Metadecidim i que participa activament en el disseny col·laboratiu del Decidim.

El laboratori serà un espai obert participatiu i en xarxa, que oferirà espai, recursos, capital relacional i simbòlic, serveis de gestió i finançament per a la recerca i la innovació democràtica i col·laborativa. Aquest espai es dotarà amb recursos públics compartits (espais per a tallers, auditori per a esdeveniments i xerrades, etc.), i estarà obert i gestionat amb la ciutadania, al costat d'un espai digital i de comunicació propi. Es projecta com un accelerador d'una economia de serveis d'innovació, una col·laboració inter-institucional i social i un espai de ciència públic-comú.