L’ETSAV/UPC presenta el llibre ‘Barcelona-Besòs. Ecologies Corrents’ en el marc d’un conveni de col·laboració amb l’IMU

..
08/07/2024 - 14:23 h

El llibre és un document que reuneix un seguit de propostes i estratègies d’intervenció a l’àmbit del barri del Sud-oest del Besòs i que han estat desenvolupades en el marc del Màster d’Intervenció Sostenible a l’Entorn Construït. Són propostes que incorporen reflexions a escala urbana, de tipologia arquitectònica i resolució tecnològica d’aquest barri de Sant Martí. Aquesta col·laboració entre l’ens municipal i la Universitat Politècnica de Catalunya està vinculada al conveni que ambdós van signar la primavera de 2022

El passat 2 de juliol va tenir lloc al Centre Cívic del Besòs i el Maresme (Rambla de Prim, 87-89),  l’acte de presentació del llibre (dins del marc de l’exposició ‘Conviure al Besòs’ que s’ha pogut veure fins al 4 de juliol) ‘Barcelona-Besòs. Ecologies Corrents’, un document que, en el marc de Regeneració Urbana d’aquest barri, i en paraules dels seus autors és un “llibre de llibres, una eina que permet aproximar-se a la sostenibilitat urbana i arquitectònica des de diverses perspectives i a través de múltiples lectures creuades”.

Aquest és un treball coral que reconeix i reivindica els atributs del barri del Besòs, una de les zones de la ciutat de Barcelona que, malgrat el gran interès urbà i social que la caracteritzen, no és encara prou coneguda.

Un escenari d’un procés de Regeneració Urbana en marxa on l’ETSAV/UPC ha treballat -al llarg d’aquests últims dos anys- amb total compromís i dedicació, i que també s’estendrà en el temps durant, com a mínim, dos anys més.

Els treballs que formen el corpus d’aquest ‘Barcelona-Besòs.Ecologies Corrents’ han estat possibles gràcies al suport de l’Institut Municipal d’Urbanisme (Ajuntament de Barcelona), el Centre de Cooperació i desenvolupament (UPC-Barcelona Tech); el projecte WeCare, CreaCult -2023 Coop (European Education and Culture Executive Agency) i el projecte SensClusion, del Programa d’Ajuts Proyectos de Generación de Conocimiento (Ministerio de Ciencia e Innovación).

L’acte de presentació del llibre va comptar amb les intervencions de Joan Gispets, vicerector de Política Universitària (UPC); Adolf Sotoca, director del MISMeC (UPC); David Martínez, gerent d’Urbanisme (Ajuntament de Barcelona); Glòria Viladrich, gerenta de l’IMU (Ajuntament de Barcelona); i Pere Fuertes, director de l’ETSAV (UPC).

D’aquest llibre se n’ha fet una tirada de 300 exemplars de paper; i l’exposició s’ha pogut veure fins al dia 4 de juliol al Centre Cívic del Besòs i el Maresme.