You are here

La contribució de l'IMU per a un món més 'verd' també es mou sobre rodes

Un IMU més sostenible, fins i tot sobre rodes

L’Institut Municipal d’Urbanisme compta des de finals de 2022 amb dos vehicles nous de la marca francesa Citroën. Es tracta del model AMI, totalment elèctric i amb unes dimensions molt reduïdes que el converteixen en un cotxe molt pràctic. Aquests vehicles tenen la circulació restringida a zones urbanes o zones on la velocitat màxima no superi els 50 km/h. En aquest cas, seran d’ús exclusiu per a algunes tasques del personal de l’IMU; com per exemple, les visites a obres per part dels tècnics o desplaçaments amb finalitats professionals justificades dins el catàleg de tasques que té assumides aquest ens municipal.

Aviat farà dos anys des que l’IMU es va traslladar a la nova seu, al carrer de Bolívia, 250 (barri de  Provençals del Poblenou) amb un objectiu ben clar: començar una nova etapa caracteritzada per una nova filosofia de treball, alhora que feia valdre les característiques d’un edifici modern, ecològicament parlant, i integrar els seus beneficis en el dia a dia de les tasques que s’hi desenvolupen.

Ara, i continuant amb aquesta filosofia d’eficiència i sostenibilitat amb l’entorn més immediat, l’Institut Municipal d’Urbanisme, ha apostat per una mobilitat d’impacte menys contaminant (zero emissions) adquirint dos nous vehicles totalment elèctrics: es tracta del model AMI, de la firma francesa Citroën.

És un vehicle molt pràctic i la simplicitat és la característica més important quan parlem de la seva estètica, ja que té unes mides que el fan ideal per a entorns estrets i petits: 2,41 metres de llarg; 1,39 metres d’amplada, i 1,52 metres d’alçària. (Per a tenir-ne una idea, és la meitat d’una plaça d’aparcament convencional d’una Àrea Vera o Blava de la nostra ciutat).

A més, aquest model té un bastidor únic, i una estructura lleugera i molt compacta (feta a base de panells sobre una estructura resistent metàl·lica que serveix per a protegir als ocupants) que integra el conjunt de les seves bateries entre els dos eixos.

Unes altres característiques que fan aquest Citroën especial és que té molta superfície envidrada, creant una visió molt panoràmica; té capacitat per a dues places, però, en canvi, ni tan sols té maleter ni s’obre la porta posterior; a més, no necessita carnet de cotxe per a conduir-lo; tan sols es necessita la llicència ‘AM’ per a poder circular amb ell si es té més de quinze anys.  Això significa que té la circulació restringida en  zones urbanes o en aquelles en què la velocitat màxima no superi els 50 km/h.

L’AMI, pensat per a desplaçaments de curta distància, té una autonomia elèctrica estimada de 75 quilòmetres i per a la recàrrega té una presa Schuko, un endoll domèstic que permet recuperar el total de la bateria en 3 hores.

Poc luxe i preu assequible

Aquest model prescindeix de qualsevol mena de luxe i se centra en els aspectes bàsics; així, totes les superfícies estan fabricades en plàstic, incloent-hi els seients. Tampoc té finestres convencionals, ni equip de ràdio ni aire condicionat. Tan sols té un indicador on es poden veure dades bàsiques de la conducció, com velocitat i autonomia.

De fet, l’AMI no pot estar catalogat com a cotxe, però sí com a quadricicle lleuger. En aquest sentit, i si el comparem amb altres marques competidores (Aixam, Ligier o Renault Twizy) que també presenten un concepte ultracompacte similar, el preu de venda al públic és força assequible (a partir dels 8.000 euros i 9.000 euros segons el model), i amb la peculiaritat de poder-lo adquirir per Internet.

Els dos vehicles seran d’ús exclusiu per a algunes tasques professionals del personal de l’IMU, com per exemple, les visites a obres per part dels tècnics o desplaçaments amb finalitats professionals dins el catàleg de tasques que té assumides aquest ens municipal.