You are here

L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa aquest recurs per tal d’ajudar al veïnat que arriba a la Marina a conèixer el dia a dia del barri, els seus equipaments i serveis, així com promoure les relacions comunitàries amb el veïnat que ja hi viu.

El Programa d’acompanyament neix amb la voluntat de proporcionar al nou veïnat una orientació bàsica en arribar al barri (centres educatius, programació cultural, comerços, serveis de proximitat, etc.) i oferir-los informació actualitzada sobre la transformació urbana prevista al barri i l’estat de les obres que s’hi desenvolupen.

També es volen impulsar activitats adreçades a totes les edats que ajudin a connectar al nou veïnat amb la vida comunitària present al barri; alhora que donar a conèixer la història del territori i el seu ric i divers teixit cultural i associatiu.

 

Les línies d’actuació són les següents:

  • Habitatge. Acompanyament a l’arribada de les noves famílies: Coneixença del barri a partir dels equipaments/entitats existents. Accions de suport per a una bona convivència als nous immobles.
  • Vetllar per tal que el veïnat de la Marina conegui i esdevingui partícip de les propostes d’activitats que es posin en marxa per al foment de l’acollida i la convivència al nou veïnat.
  • Contribuir, a través d’activitats, a reforçar el sentiment de pertinença al barri.
  • Generar un espai d’informació i atenció al veïnat.
  • Impulsar la participació activa del veïnat actual i el nou en aquelles accions vinculades a la transformació urbana del barri.