Carrers en joc

Els dissabtes a la tarda, Esplais i Caus de Barcelona surten al carrer de 16 a 19 h.

Ho fan en el marc del projecte “Carrers en joc”, l'objectiu del qual és afavorir el joc educatiu a l’espai públic per part dels agrupaments i esplais de la ciutat.

La iniciativa s'inicia, en fase pilot, el 8 d’octubre de 2022 als Districtes de Gràcia i Sants-Montjuïc, i, durant el mes de novembre, a Ciutat Vella. 

Tots tres finalitzaran a meitat de desembre i beneficiaran un total de 1208 infants i joves.

“Carrers en joc” no seria possible sense la coresponsabilitat de l’associacionisme educatiu de base comunitària de la ciutat.

Durant el primer trimestre del curs 2022-2023, 14 entitats i el seu equip de 254 caps i monitores voluntàries s'encarregaran de portarar-lo a terme:

  • Gràcia: Esplai Matinada, Esplai Espurna de Gràcia, Esplai GMM, AE Ramón Llull, AEiG Lluïsos de Gràcia
  • Sants-Montjuïc: AE Joan Maragall, AEiG Puig i Moliner, Esplai Espurna, Esplai Turons, AEiG Montserrat Xavier, Esplai Sant Medir, AEiG Baden Powell
  • Ciutat Vella: AE Ermessenda del Casc Antic, Esplai Santa Maria del Pi

 

Fem de Barcelona una ciutat jugable

“Carrers en joc” és un dels 10 projectes pilot recollits al Pla de Joc 2030, i forma part de les 33 accions incloses a la Mesura de govern de l'associacionisme educatiu de base comunitària, el repte de la qual és la visibilització de l’associacionisme educatiu de base comunitària de Barcelona i de la tasca que duen a terme durant tot l’any.

El projecte està impulsat des del Departament de Joventut amb la participació dels Districtes de Gràcia, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella, i del Consell de la Joventut de Barcelona.

Compta amb la col·laboració d’altres agents municipals (Guàrdia Urbana i Departaments de Llicències i Infraestructures), equipaments, comerç i veïnatge dels tres Districtes participants.