Concurs de cartells de Festivals per a joves

Des de l'any 2016, el Departament de Joventut obre un Concurs de cartells dels festivals i concursos que promou i/o organitza, en col·laboració amb equipaments de diferents Districtes de Barcelona.

Quan se celebra?

 • Obertura d'inscripcions i presentació d'obres: Setembre-Octubre (aprox.)
 • Publicació d'obres guanyadores: Octubre-Novembre (aprox.)

Qui hi pot participar?

La convocatòria s'adreça a dissenyadors/es de 16 a 35 anys

La seva participació pot ser individual o col·lectiva (en aquest cas cal nomenar un/a representant únic/a).

Quins criteris han de complir els dissenys?

La convocatòria cerca artistes que, amb les seves propostes gràfiques, ajudin a difondre els festivals i concursos que el Departament de Joventut impulsa per donar suport a l'exhibició i promoció de la creativitat jove de Barcelona:

 • El Festival Barcelona VisualSound, el qual combina competicions i activitats gratuïtes, lúdiques i divulgatives, relacionades amb diferents àrees de la creació artística audiovisual.
   
 • El Festival Brot, un espai d'exhibició i plataforma de promoció per a gent jove artista i creadora en l'àmbit musical.
   
 • El Rough Diamonds, concurs coreogràfic de dansa urbana per a joves que dóna suport a grups de ballarins i ballerines amb passió pel hip-hop, el K-pop, el shuffle, el break…. 

Els i les participants poden crear els dissenys amb temàtica lliure i en qualsevol estil o tècnica que permeti la fotoreproducció i la impressió en quatre colors.

Es valora, però, que la creació artística faci ús de motius o imatges que puguin associar-se a la particularitat de cadascun dels Festivals, i que tingui present la perspectiva de gènere i de diversitat social i cultural.

Quins premis estan en joc?

Triades per un jurat d'acord amb la seva qualitat, originalitat i vinculació a motius associats als certamens, cadascuna de les propostes guanyadores és premiada amb 1.125€.

Una selecció de les imatges presentades a concurs són exhibides a posteriori a equipaments juvenils de Barcelona.

Més informació i recull d'obres guanyadores

El concurs es promociona a través del web i el butlletí de Joventut, i de les seves xarxes socials (Twitter i Instagram).

Fes un cop d'ull a les propostes guanyadores de les darreres edicions:

Objectiu del Concurs de cartells

El Departament de Joventut promou, en col·laboració amb equipaments juvenils i Districtes de la ciutat, el Concurs de cartells de Festivals per a joves, el Barcelona VisualSound (Festival audiovisual de creació jove), el Brot (Festival de música jove de Barcelona) i el Rough Diamonds (el concurs coreogràfic de dansa urbana per a joves).

Les iniciatives responen al segon eix del Pla d'Adolescència i Joventut 2017-2021 "orientat a totes aquelles accions i projectes que prenen com a denominador comú la participació dels i les adolescents i joves com a motor dels canvis socials".

En aquesta línia, el Departament de Joventut treballa amb l'objectiu de "promoure l’activitat dels i les joves com a creadors/es i organitzadors/es de la creació cultural a través de l’oferta d’espais de creació i intercanvi" tot: 

 • Donant suport a joves creadors i creadores en diferents àmbits.
 • Fomentant l’activitat artística cultural en els espais i equipaments juvenils, espais culturals i a l’espai públic.
 • Mantenint i promovent nous festivals temàtics en funció dels interessos dels i les joves.

 

Concurs de cartells de Festivals - Obres guanyadores 2019