Eines i recursos de l'Assessoria de Mobilitat internacional

Recorda que, com a jove i entre d’altres serveis gratuïts, disposes de l’Assessoria de Mobilitat internacional!

El servei és un espai proper i especialitzat on t’orientaran si el que vols és fer una estada a l’estranger, ja sigui per estudiar, fer pràctiques, aprendre idiomes, participar en iniciatives solidàries… O, si ja has marxat i et planteges tornar a la ciutat, per informar-te sobre les oportunitats de retorn que t’ofereix Barcelona.

  • No ho dubtis i demana cita amb l'Assessoria a través dels Punts Joves de Barcelona. És l’empenta que necessites per animar-te a descobrir món!

Per tal de facilitar-te una informació útil i entenedora, aquest servei d'assessorament també:

 

Publica recursos informatius i experiencials sobre estades a l’estranger

Experiències presentades al concurs "Jo al món"

Del 2016 al 2019, el certamen convocat per l’Assessoria de Mobilitat internacional va compartir i premiar experiències de joves que han fet una estada transformadora a l’estranger.

  • En aquest recull, trobaràs breus escrits i vídeos de joves, com tu, que t’expliquen la seva estada i et comparteixen consells per viure al país o ciutat on van estar, i et mostren què han après i com els ha canviat aquesta experiència.

Quiz interactiu "Omple la teva motxilla"

Tens entre 14 i 16 anys, i vols fer una estada a l’estranger per millorar un idioma? Coneixes quines opcions de mobilitat tens, com a adolescent, i segons allò que més t’interessa?

  • Descobreix-les d’una manera entretinguda, gràcies a aquesta eina virtual dissenyada per l’Assessoria!

 

Organitza tallers amb especialistes i entitats de referència

L’Assessoria de Mobilitat internacional duu a terme activitats grupals i gratuïtes, en què et fa arribar la informació que busques sobre oportunitats acadèmiques, laborals i de voluntariat arreu del món, sobre com preparar la teva arribada a un altre país i recursos útils a l'estranger i per al teu retorn, sobre tràmits i processos administratius...

La majoria de les sessions tenen lloc als Punts Joves de Barcelona i a d'altres equipaments juvenils, amb inscripció prèvia.

Cal destacar, en aquest punt, que l’Assessoria impulsa des de fa 8 anys les activitats "De BCN al món" amb la col·laboració de professionals experts i d’institucions estrangeres, i que participa activament en la xarxa europea Eurodesk, de la qual forma part com a punt multiplicador.

A més, participa en grans esdeveniments com el Saló de l’Ocupació, on atén els i les joves juntament amb altres serveis municipals.

  • Les activitats “De BCN al món” 2020 es van realitzar en format virtual degut a les restriccions sanitàries. Centrades exclusivament en oportunitats i programes per estudiar a Alemanya, Estats Units, França i Regne Unit, i en opcions per a menors d’edat. Les pots recuperar aquí.

A banda i degut a les mesures de contenció de la covid-19, l'Assessoria emet un seguit d'exitoses trobades virtuals en el marc d'activitats "La joventut connectada".

Les pots visualitzar i recuperar al Youtube Joves de Barcelona.

Inclouen títols com:

 

Reforça la seva atenció quan més ho necessites

En el marc del Pla de foment de l'ocupació juvenil 2020-2023, l’Assessoria s’erigeix com una de les principals impulsores del dispositiu:

El Pla B

Si les conseqüències econòmiques i socials de la covid-19 han afectat els teus projectes a l’estranger. Si t’has quedat sense pràctiques, opcions de voluntariat, cursos idiomes, idees i motivació… Si no saps cap a on "tirar" i et perds en un mar de dubtes…

Gràcies al Pla B, obre els ulls a totes les alternatives i oportunitats que se’t presenten!