Eines i recursos de l'Assessoria laboral

Recorda que, com a jove i entre d’altres serveis gratuïts, disposes de l’Assessoria laboral, un espai proper i especialitzat on resoldre dubtes sobre recerca de feina i reorientació professional, i sobre els teus drets i deures com a treballador/a.

Per tal de facilitar-te una informació útil i entenedora, aquest servei d'assessorament també:

 

Reforça la seva atenció quan més ho necessites

En el marc del Pla de foment de l'ocupació juvenil 2020-2023, l’Assessoria laboral s’erigeix com una de les principals impulsores dels dispositius:

El Club de la Feina

Busques la teva primera feina? Estàs a l'atur i no trobes oportunitats laborals? Vols fer un canvi de sector professional o millorar les teves condicions laborals?

El Club de la Feina és per a tu! En aquest servei de suport i acompanyament expert et facilitaran l’orientació i les eines que necessites per millorar la teva recerca de feina i la teva ocupabilitat, tenint en compte el context actual.

El Pla B

Si les conseqüències econòmiques i socials de la covid-19 han afectat els teus projectes. Si t’has quedat sense feina, idees i motivació… Si no saps cap a on “tirar” i et perds en un mar de dubtes…

Gràcies al Pla B, obre els ulls a totes les alternatives i oportunitats que se’t presenten!

Mentories Enllaça, amb professionals

Ets estudiant? T’agradaria parlar, informalment i de tu a tu, amb professionals del sector on vols treballar?

 

Publica recursos amb informació laboral comprensible

Exposició "Tot el que has de saber sobre drets i deures laborals"

Mostra en què, de manera senzilla i ordenada, es resumeixen conceptes clau sobre la nòmina i els contractes que existeixen, les condicions dels treballadors i treballadores menors d'edat, i el dret a rebre una indemnització (segons la raó de l’acomiadament o el tipus de contracte).

Guia laboral jove. "Coneix els teus drets i deures com a treballador/a"

Redactada i editada pels Serveis Joves de Barcelona del Departament de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, la guia aclareix dubtes sobre els drets i deures en el món laboral, les relacions laborals, el contracte de treball, les condicions laborals i les prestacions de la Seguretat Social.

Converses "25N. Dones joves, treball i violències"

L’any 2020, sumant-se a les activitats del 25N, l'Assessoria laboral va conversar amb professionals de la Fundació Surt sobre inquietuds de les joves respecte a l'entorn laboral: la bretxa salarial, el sostre de vidre, l'assetjament...

  • Recupera aquests interessants diàlegs dividits en 4 clips: inserció sociolaboral, empoderament personal i econòmic, i sororitat trans.

Visites Explora, a empreses i entitats

Visites grupals organitzades per l’Assessoria acadèmica en el marc de la campanya In-forma’t. Et permeten descobrir, de la mà de professionals, tot el què vols saber sobre la seva feina: estudis requerits, competències més ben valorades, l’estat del seu sector i com trobar-hi ofertes, en què consisteix el seu dia a dia, quines són les seves condicions laborals...

Per exemple, al 2021, es va visitar l'Acadèmia Casanova, Bombers de Barcelona, ​​el Col·legi de Metges de Barcelona i l'Hospital Clínic, l’Escola d’aprenents SEAT, l'Hotel Alimara i el CETT, Serveis socials, TV3 i entitats d'economia digital (Mobile World Capital Barcelona i 22@Network BCN).

  • Degut a la situació sanitària i excepcionalment, les visites Explora 2021 es van dur a terme en format virtual. Les pots recuperar en vídeo aquí.

Converses sobre oficis

26 converses virtuals entorn oficis ben variats, realitzades per encàrrec de l’Assessoria juvenil acadèmica. Les protagonitzen persones molt mediàtiques i reconegudes al nostre país, com són Lluís Bassat, Lídia Pujol, Gervasio Deferr, Lluís Llongueras, Laia Ortiz, Christian Escribà, Carme Ruscalleda, Carlos Zanón, Arcadi Oliveres, Carme Pinós…

 

Organitza tallers amb especialistes i entitats de referència

L’Assessoria laboral duu a terme activitats grupals i gratuïtes, en què fa arribar als i les joves la informació que busqueu sobre eines i recerca de feina, reorientació professional, sectors específics, i drets i deures laborals.

La majoria de les sessions tenen lloc als Punts Joves de Barcelona i a d'altres equipaments juvenils, amb inscripció prèvia.

Cal destacar, en aquest punt, la seva participació en grans esdeveniments com el Saló de l’Ocupació, on l’Assessoria atén els i les joves, juntament amb altres serveis municipals.

A banda i degut a les mesures de contenció de la covid-19, l'Assessoria emet un seguit d'exitoses trobades virtuals en el marc d'activitats "La joventut connectada".

Les pots visualitzar i recuperar al Youtube Joves de Barcelona.

Inclouen títols com: