Entitats i associacions juvenils

Probablement, en algun moment has sentit la necessitat d'agrupar-te amb altres persones per dur a terme projectes comuns ja que teniu quelcom que us uneix (viviu al mateix barri, escolteu determinada música, practiqueu un esport concret, us agrada el cinema, compartiu unes idees polítiques...).

Alguns joves decideixen formalitzar aquests grups creant una associació o participant en una associació ja existent.

Una associació és una agrupació de persones que s'uneixen de manera voluntària, lliure i solidària per aconseguir, sense ànim de lucre, una finalitat d'interès general o particular.

Per fer-ho, es comprometen a posar en comú els seus coneixements, activitats o recursos econòmics de manera temporal o indefinida.

A Barcelona i a Catalunya hi ha censades milers d'associacions de les quals una gran part són juvenils. Si vols conèixer-les o t'has decidit a crear una associació pròpia, consulta els següents apartats.

A la ciutat, centenars de joves participen en associacions estudiantils, culturals, socials, sindicals... T'agradaria participar en alguna?

Equips de professionals t'informen sobre com crear una associació, cercar finançament, fer difusió, dur a terme activitats... No deixis de contactar-hi!