On et poden ajudar i informar?

Per rebre orientació sobre les diferents possibilitats que els i les joves teniu a la vostra disposició per estudiar, fer pràctiques, treballar, fer estades d'investigació o voluntariat a l'estranger, pots adreçar-te a:

El teu centre educatiu

  • Al Departament de Relacions Internacionals, pots consultar si des del centre gestionen algun programa de mobilitat estudiantil, que et faciliti estudiar o fer pràctiques a l'estranger, per exemple.

Assessoria de Mobilitat internacional

Als Punts Joves de Barcelona pots demanar cita amb el servei d'assessorament en Mobilitat internacional del Departament de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona.

El servei s'adreça a joves de 13 a 35 anys. Està a càrrec d'experts que t’informaran sobre les alternatives que tens per marxar a un país estranger a estudiar, treballar o fer pràctiques, aprendre idiomes o participar en iniciatives solidàries.

Sigui quin sigui el camí que vols emprendre, consulta primer què has de considerar abans de marxar!

Deixa't assessorar sobre:

  • Oportunitats per estudiar, fer pràctiques o participar en projectes d'investigació a l'estranger.
  • Informació completa i detallada sobre els tràmits que cal tenir en compte abans de marxar i els recursos que faciliten la recerca de feina a l'estranger.
  • Opcions per fer voluntariat arreu del món participant en camps de treball, estades solidàries, intercanvis juvenils...

A banda de realitzar assessories personalitzades amb cita prèvia, el servei d'assessorament:

  • Com a punt multiplicador a Barcelona, forma part d'Eurodesk, la xarxa europea que ofereix un servei integral d'informació i orientació als i les joves sobre les oportunitats a Europa.
  • Lidera l'organització de les activitats De BCN al món! (#BCNalMón).
  • Imparteix tallers sobre mobilitat internacional principalment als Punts Joves de Barcelona, però també a biblioteques, centres educatius... 
Assessoria de mobilitat internacional per a joves