A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

On et poden ajudar i informar?

Tan important com la salut física és la salut mental o psicològica.

Si en algun moment notes que no estàs del tot bé, et sents trist/a, tens problemes d'alimentació o per dormir, notes que tens pors, sents ansietat, estàs excessivament preocupat/da o depressiu/va o, en general, no et sents bé amb tu mateix/a, no et quedis a casa i deixa't ajudar.

 • Si detectes algun d'aquests símptomes en tu mateix/a o en una altra persona, el més important, en primer lloc, és comunicar-ho al Centre d'Atenció Primària que et correspongui per districte.
  • El teu metge o metgessa de capçalera t'escoltarà i si es tracta d'un tractament senzill, podrà ajudar-te.
 • Una altra opció és la Xarxa Umbral, una xarxa d'assistència recomanada pel Col·legi de Psicòlegs de Catalunya que compta amb psicòlegs, psicoterapeutes, psicoanalistes i psiquiatres:

Per a més informació, no dubtis en contactar amb CatSalut Respon (Tel. 061) o amb el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya (Tel. 932 478 650).

Si ets estudiant d'un centre d'Educació Secundària Obligatòria també pots consultar a professionals del Programa Salut i Escola qualsevol dubte que tinguis. Aquesta persona et podrà derivar, en cas necessari, a ajuda especialitzada.

Finalment, sempre tens l'opció privada per rebre tractament o fer teràpia.

Servei per a adolescents i famílies

Servei de l'Ajuntament de Barcelona que ofereix informació, formació i orientació tant als i les adolescents com a les seves famílies.

Es tracta d'un servei gratuït que complementa l'oferta existent, facilitant formació, eines i recursos que permetin als protagonistes (nois/noies adolescents i les seves famílies) viure en primera persona l'etapa adolescent, aprofitant cada oportunitat de creixement i acompanyament.

L'atenció s'ofereix a través de dos serveis que treballen de manera complementària:

 • L'"Aquí t'escoltem!", un servei per a joves de 12 a 20 anys, que et proporciona eines i recursos per enfortir les teves habilitats personals i socials, i fomentar el teu creixement personal, a través de:

  • Activitats grupals, espais de reflexió, on poder parlar de sentiments i emocions, on resoldre conflictes, i treballar l'autoestima, el respecte, l'assertivitat...

  • Atenció individual i confidencial, on compartir les teves emocions.

 • El Centre per a Famílies amb adolescents, espai adreçat a pares, mares o tutors i a adolescents, que ofereix recursos per enfortir les seves habilitats personals, cognitives i comunicatives:

  • Formacions grupals per a pares, mares o tutors sobre comunicació, límits, sexualitat, xarxes socials, gestió de conflictes...
  • Atenció individualitzada per part d'un professional si se senten desbordats o preocupats.

Konsulta'm

L'espai “Konsulta’m” és un servei de suport psicològic adreçat a adolescents i joves per detectar i atendre de forma preventiva el patiment psicològic i els problemes de salut mental del jovent.

El servei obre una tarda a la setmana en un casal o un espai de proximitat amb activitats juvenils i atén els adolescents i joves, d’entre 12 i 22 anys, que necessiten una resposta especialitzada, àgil i immediata.

S’hi pot accedir sense derivació ni cita prèvia

L’espai “Konsulta’m” s’adreça també a professionals que treballen amb grups d’adolescents o de joves que necessiten assessorament sobre casos o situacions concretes que es poden trobar durant l’exercici de la seva tasca professional diària.

L’espai “Konsulta’m” és una acció que forma part del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022, que té com a prioritat atendre la població infantil, adolescent i adulta jove. L’informe “La salut mental a Barcelona 2016”, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, mostra que el 2016 el patiment psicològic en els adolescents i joves ha augmentat en relació amb el 2012. També s’hi recull la necessitat dels professionals que treballen amb aquest col·lectiu de rebre suport en matèria de salut mental.

Konsulta'm +22

El Konsulta’m +22 és un nou servei adreçat especialment a la població adulta, pensat per treballar directament amb els professionals de la comunitat que estan en contacte directe amb les persones destinatàries del programa, com per exemple serveis socials, escoles d’adults, oficines d’habitatges, programes d’inserció laboral i oficines de suport a la tramitació d’ajuts, entre d’altres.

L’objectiu, per tant, és arribar a les persones amb més dificultats per accedir als serveis de salut i salut mental, també a partir de l’obertura de consultes específiques que faran atenció directa i gratuïta a la població unes hores a la setmana, fora del centre de salut mental, i per tant en un espai més accessible al qual les persones interessades es poden adreçar sense cita prèvia, tal com ja passa amb el servei Konsulta’m per a joves i adolescents d’entre 12 i 22 anys.

El servei Konsulta’m està dissenyat per atendre els malestars emocionals i psicològics, especialment aquells que s’han agreujat arran de la crisi sanitària de la Covid-19.

També busca recuperar i enfortir les xarxes de suport social, així com atendre persones i grups més vulnerables que puguin requerir intervencions més específiques.

Es tracta d’una estratègia de prevenció secundària, és a dir, per donar resposta als malestars que ja han aparegut i fer-ho amb la màxima rapidesa possible i de manera precoç perquè no derivin en problemes de salut mental més severs o crònics.

Aquests espais, finançats íntegrament per l’Ajuntament de Barcelona, compten amb la feina de professionals de la psicologia, del treball o educació social i de la infermeria comunitària, i estan vinculats també amb els Centres de Salut Mental d’Adults (CSMA) corresponent al territori i que formen part del sistema sanitari per tal de poder derivar aquells casos que ho requereixin.