On et poden ajudar i informar?

Centres d'informació, assessorament i documentació sobre medi ambient i sostenibilitat

La Fàbrica del Sol

Equipament municipal que informa, assessora i orienta a ciutadans, estudiants, empreses, entitats... sobre les opcions i bones pràctiques existents per fer de Barcelona una ciutat sostenible.

Aquest centre prepara un programa d'activitats gratuïtes de caire formatiu, informatiu i participatiu com ara visites, tallers i xerrades adreçades a millorar el coneixement ambiental i fer reflexionar sobre la necessitat de reduir els nostres residus exercint un consum responsable.

A més a més, ofereix:

 • Informació i consells sobre qualsevol qüestió relacionada amb el medi ambient urbà, la sostenibilitat i les energies renovables.
 • Documentació i recursos (llibres, revistes, material audiovisual, jocs...) especialitzat.
 • Una exposició permanent sobre el funcionament i la vida de la ciutat: la mobilitat, l'estalvi d'energia i aigua, les energies renovables, la construcció sostenible, el consum, els residus, la biodiversitat i la convivència ciutadana.
 • Un punt d'informació de l'Agenda 21 de Barcelona, i la Secretaria del programa Agenda 21 Escolar.
 • Un servei d'informació de l'Agència d'Energia de Barcelona. Espai obert als col·lectius que vulguin col·laborar en projectes comuns i disposar de les instal·lacions i serveis per desenvolupar iniciatives relacionades amb la sostenibilitat.
 • Un servei d'assessorament per a educadors/es.

Punt d'Informació de Recursos per a la Sostenibilitat, adreçat a associacions juvenils

Gestionat pel Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ), és un espai dirigit especialment a entitats i col·lectius juvenils que informa i assessora en temes de medi ambient i sostenibilitat.

Treballa amb la col·laboració de la Fàbrica del Sol i ofereix:

 • Informació detallada de les activitats que es porten a terme a Barcelona relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat.
 • Cessió de recursos sostenibles (gots reutilitzables, cuina solar i placa solar fotovoltaica) per a entitats i col·lectius juvenils.
 • Informació i recursos sobre les alternatives sostenibles de la ciutat.
 • Documents de consulta sobre medi ambient i sostenibilitat.
 • Pràctiques sostenibles: fitxes amb consells pràctics per fer que les entitats i els col·lectius esdevinguin més sostenibles en el seu dia a dia.

Entitats locals, comarcals i internacionals

Participació i voluntariat en projectes mediambientals per la sostenibilitat

Parlar de medi ambient és parlar de moltes formes de col·laborar en la millora del nostre entorn i el nostre ecosistema. Podem participar de manera diària fent un consum responsable, però també hi podem participar a través de cooperatives, ONG i organitzacions que vetllen per tenir cura del medi ambient.

Pots consultar ofertes de voluntariat ambiental a la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya, Xarxanet.org, Projecte de Boscos de Muntanya (projecte internacional de cura dels boscos), Projecterius.org...