Fer pràctiques a l'estranger

Pràctiques a l'estranger per a estudiants

En aquest apartat trobaràs les beques de pràctiques més destacades a nivell general, per encaminar-te a diferents branques d'estudi:

Pràctiques amb el programa Erasmus +

A través del programa Erasmus+, la Unió Europea subvenciona beques de pràctiques adreçades a estudiants universitaris i de cicles formatius de grau mig i superior.

 • L’ajuda econòmica és d’entre 300 i 400€ al mes (per a estudiants i graduats universitaris o de CFGS) o d'entre 1.100 i 1.400€ al mes (per a estudiants i graduats de CFGM) en funció del país, durant un màxim de 3 mesos.
 • Per saber si tens accés a aquestes pràctiques, contacta amb el Departament de Relacions Internacionals del teu centre d'estudis. Algunes universitats ofereixen empreses per fer les pràctiques i d’altres et demanen que les busquis tu. A través del web Erasmus intern pots trobar les oportunitats.

AIESEC

Plataforma internacional que ofereix pràctiques remunerades en diversos sectors professionals a estudiants universitaris i nou-titulats, que no faci més de 2 anys que s’han titulat.

 • Ofereixen pràctiques remunerades en empreses de diferents països o startups, en periòdes de 3 a 12 mesos.
 • El cost del programa és d’entre 300 i 350€ i no inclou el viatge.
 • Les ofertes es poden consultar al seu web: aiesec.org.es

Programes per a joves inscrits/es a la Garantia Juvenil

TLN Mobilicat

Les pràctiques TLN Mobilicat tenen l’objectiu de facilitar la inserció laboral a joves inscrits/es en la Garantia Juvenil a través de la millora del seu perfil professional i les competències personals realitzant unes pràctiques formatives a empreses d’un estat membre de la Unió Europea.

 • Les pràctiques, d’un període de 8 a 20 setmanes, inclouen una formació lingüística prèvia de l’idioma del país o la llengua vehicular.
 • La convocatòria sol obrir-se al novembre, i el període de realització de les pràctiques varia en funció de les entitats que les gestionen.
 • Pots trobar més informació sobre el programa a l’Assessoria de Mobilitat internacional o al web del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Cambra de Comerç

El Pla de Mobilitat del programa PICE té l’objectiu d’ajudar a millorar el perfil professional i les competències personals dels i les joves beneficiaris de la Garantia Juvenil, tot realitzant pràctiques de 3 a 6 mesos, a un estats membre de la Unió Europea.

 • Ofereix una quantia per contribuir en les despeses de viatge, assegurança mèdica i despeses de manutenció.
 • Les ofertes es poden veure a la pàgina del programa, i es poden tramitar a través de qualsevol Cambra que ho gestioni.

Programes per nou titolats o joves a l’atur

Programa Eurodissea (Eurodyssée)

L'Eurodissea és un programa de cooperació interregional de l'Assemblea de les Regions d'Europa (ARE).

 • Les sol·licituds es poden fer durant tot l'any, consultant les ofertes a través del web del programa Eurodissea.
 • El Servei d'Ocupació de Catalunya selecciona les persones beneficiàries, i gestiona i tramita els expedients conjuntament amb la regió d'acollida.
 • En el moment de presentar la sol·licitud per participar en l'Eurodissea, i durant l'estada de pràctiques, cal tenir entre 18 i 30 anys (en alguns casos fins a 32), estar empadronat/ada a Catalunya i inscrit/a al SOC, en situació d’atur o treball precari, i s’ha de comptar amb coneixement bàsic de l’idioma de les pràctiques i complir els requisits de l’oferta.

Voluntariat Internacional en Empresa (VIE)

Programa francès de mobilitat internacional per a joves membres de la UE d'entre 18 i 28 anys.

 • Ofereix pràctiques professionals remunerades, a empreses franceses d’arreu del món d’una duració d’entre 6 a 24 mesos.
 • Més informació i requisits específics de cada oportunitat al seu web: civiweb.com/FR

Xarxa d’oficines de l’Agència Catalana de Turisme

La xarxa d'oficines de l'Agència Catalana de Turisme ofereix un programa de pràctiques d’un any de durada a les seves oficines a París, Brussel·les, Londres, Frankfurt, Nova York i Madrid.

 • Poden participar joves de fins a 30 anys amb titulació universitària, empadronats a Catalunya.
 • La beca cobreix el viatge, l'assegurança d’assistència i una beca en funció del país.
 • Les convocatòries s’obren un cop l’any, i es publiquen al mes de juliol al seu web: act.gencat.cat 

Pràctiques per lliure

Una altra opció és fer servir cercadors de pràctiques internacionals o d'oportunitats com a primera experiència professional, com Intern Jobs, Europlacement, Euro Brussels o Iagora.

 

[Actualització | Març 2019] 

Aquest contingut ha estat elaborat per l'Assessoria de Mobilitat internacional del Departament de Joventut. No dubtis en contactar amb el Centre d'Informació i Assessorament per a Joves (CIAJ) si tens dubtes o suggeriments de millora.