Festival Barcelona VisualSound

Amb la voluntat de reconèixer i promoure el talent jove, aquest festival audiovisual de creació jove convoca, any rere any, un creixent nombre de premis amb dotació econòmica i programa tot un seguit d'activitats obertes vinculades al món audiovisual.

Quan se celebra?

  • Obertura d'inscripcions a laSecció competició: Gener-Febrer (aprox.)
  • Obertura d'inscripcions al Concurs "2 minuts en 1 dia": Març (aprox.)
  • Dates de celebració d'activitats, projecció d'obres i lliurament de premis: Març (aprox.)

Qui pot participar i en quines categories?

Els i les joves d'entre 16 i 35 anys, poden participar-hi presentant les seves obres individuals o grupals a:

  • La Secció Competició, en la categoria de Documental, Ficció o Videoclip
  • El concurs "2 minuts en 1 dia"

Quins premis estan en joc?

Per una banda, els títols guanyadors de cadascuna de les categories de la Secció Competició i del Concurs “2 minuts en 1 dia” són guardonats amb els seus corresponents:

  • Premi del Jurat, dotat amb 1.300€
  • Premi del Públic, dotat amb 450€

A més, cadascuna de les categories a competició (Documental, Ficció i Videoclip) són premiades amb el Premi Max20, 400€ destinats a les millors obres realitzades per menors de 20 anys.

Més informació i recull fotogràfic 

El festival es promociona a través del seu web, el seu propi butlletí i les seves xarxes socials (Facebook, Twitter i Youtube).

Per a més informació, podeu contactar amb els equipaments coorganitzadors del Barcelona VisualSound: els Espais Joves GarcilasoBoca Nord, La Fontana, La Bàscula, Casa Sagnier i Palau Alòs, el Casal de Joves les Corts i el Centre Cívic Tomasa Cuevas.

Feu un cop d'ull a anteriors edicions del certamen:

Objectiu del Barcelona VisualSound

El Departament de Joventut promou, en col·laboració amb equipaments juvenils i Districtes de la ciutat, el Barcelona VisualSound, el Brot (Festival de música jove de Barcelona), el Rough Diamonds (el concurs coreogràfic de dansa urbana per a joves) i el Concurs de cartells de Festivals per a joves.

Les iniciatives responen al segon eix del Pla d'Adolescència i Joventut 2017-2021 "orientat a totes aquelles accions i projectes que prenen com a denominador comú la participació dels i les adolescents i joves com a motor dels canvis socials".

En aquesta línia, el Departament de Joventut treballa amb l'objectiu de "promoure l’activitat dels i les joves com a creadors/es i organitzadors/es de la creació cultural a través de l’oferta d’espais de creació i intercanvi" tot: 

  • Donant suport a joves creadors i creadores en diferents àmbits.
  • Fomentant l’activitat artística cultural en els espais i equipaments juvenils, espais culturals i a l’espai públic.
  • Mantenint i promovent nous festivals temàtics en funció dels interessos dels i les joves.