Festival Brot

Tens menys de 29 anys i la teva passió és la música? 

Apunta't al Brot, el festival de música jove de Barcelona que, amb la voluntat de donar impuls a nous talents emergents de la ciutat, us ofereix suport i un altaveu per donar-vos a conèixer!

Quan se celebra?

 • Obertura de la convocatòria d'inscripcions: Febrer-març (aprox.)
 • Celebració del Festival (concerts en directe): Abril-maig (aprox.)

Qui hi pot participar?

Poden participar al Brot els i les menors de 29 anys, com a solistes o com a grups novells.

El concurs és obert a qualsevol estil i gènere musical.

Categories en competició

El Festival Brot es divideix en dues categories a concurs:

 • "Brot": per a músics de fins a 29 anys
 • "Embrió": per a músics d'entre 14 i 18 anys

Quins premis estan en joc?

Els guardons del Brot inclouen premis econòmics que concedeix un jurat professional i el públic assistent als concerts, hores gratuïtes en bucs d'assaig dels equipaments organitzadors i un vídeo amb la gravació i edició d'una de les cançons interpretades.

A més, els grups finalistes tenen la possibilitat de participar en espais musicals de la ciutat com La Mercè, la Lali Jove, el Primavera als barris...

En els següents vídeos pots escoltar l'experiència de grups que ja han gaudit d'aquesta oportunitat:

 • Parlem amb RedFall Haze, finalistes del Brot 2019

  Per ser "una banda compacta amb una veu molt potent i un desenvolupament artístic altament qualitatiu", RedFall Haze va ser escollida com a finalista del Brot i gràcies a això va pujar a l'escenari de la festa major juvenil i associativa de Barcelona, la Lali Jove, emmarcada en les Festes de Santa Eulàlia. Anima't a conèixer una mica més del grup i del seu projecte musical de rock alternatiu, en aquesta entrevista amb els seus joves integrants.
   

 • Parlem amb DASA, finalista del Festival Brot 2019

  La primera solista en arribar a la final del Brot va ser seleccionada per sumar-se a la programació de La Mercè 2019. Coneix-la de prop en aquesta íntima entrevista.
   

 • Parlem amb Fur, finalistes del Festival Brot 2018

  L'any 2018, van formar part del cartell de concerts de la Lali Jove, la festa major d'hivern de Barcelona. Descobreix aquesta jove banda de dancepop, de la mà de tres dels seus membres: Álex Murga, Dany Valcárcel i Néstor Navalón!
   

 • Parlem amb Beals The Band, finalistes del Festival Brot 2018

  Van pujar a l'escenari de La Mercè 2018. Coneix una mica més aquesta jove banda amb clares influències del reggae jamaicà i tocs electrònics a través de dos dels seus membres: Jaume Aguadé i Jan Cardeña.

Més informació i recull fotogràfic 

El festival es promociona a través del seu web, el seu Facebook i el seu propi butlletí.

Per a més informació, podeu contactar també amb els equipaments que organitzen el Brot, amb el Departament de Joventut: els Espais Joves La Fontana, Les Basses, Boca NordGarcilaso, El Coll, Les CortsLa Bàscula o el Centre Cultural Albareda.

Feu un cop d'ull a anteriors edicions del Festival Brot:

Objectiu del Festival Brot

En col·laboració amb equipaments juvenils i Districtes de la ciutat, el Departament de Joventut promou el Brot, el Barcelona VisualSound (Festival audiovisual de creació jove), el Rough Diamonds (concurs coreogràfic de dansa urbana per a joves) i el Concurs de cartells de Festivals per a joves.

Les iniciatives responen al segon eix del Pla d'Adolescència i Joventut 2017-2021 "orientat a totes aquelles accions i projectes que prenen com a denominador comú la participació dels i les adolescents i joves com a motor dels canvis socials".

En aquesta línia, el Departament de Joventut treballa amb l'objectiu de "promoure l’activitat dels i les joves com a creadors/es i organitzadors/es de la creació cultural a través de l’oferta d’espais de creació i intercanvi" tot: 

 • Donant suport a joves creadors i creadores en diferents àmbits.
 • Fomentant l’activitat artística cultural en els espais i equipaments juvenils, espais culturals i a l’espai públic.
 • Mantenint i promovent nous festivals temàtics en funció dels interessos dels i les joves.