Formació

Els estudis són una part molt important en el procés d'aprenentatge i de creixement personal. L’oferta d’estudis és molt àmplia, de manera que cadascú pot trobar quina és la via o itinerari acadèmic que més li interessa.

En aquest apartat trobaràs la informació que necessites sobre temes acadèmics, tant de formació reglada (ESO, batxillerat, formació professional, estudis universitaris...) com de no reglada (formació de persones adultes, cursos ocupacionals...).

A més, també tindràs l’oportunitat d’assabentar-te de les beques i ajuts que existeixen, dels tipus d’allotjament d'estudiants que hi ha a la ciutat, de les sales d’estudi o dels punts d'assessorament acadèmic, entre moltes d’altres coses.
 

Has d’escollir el teu futur acadèmic o laboral? Creus que et coneixes bé per prendre la decisió adient? En què et bases per triar un camí o un altre? Amb un seguit de recomanacions, t'orientem per trobar la resposta.

A partir dels estudis que has cursat, descobreix totes les opcions acadèmiques que tens al teu abast: PFI, batxillerat, cicles de formació professional, estudis universitaris…

Informació sobre beques d'estudi, els Punts Joves de Barcelona a instituts, les sales d'estudi nocturnes, les biblioteques i l'allotjament per a estudiants a Barcelona.

Has adquirit habilitats professionals a través de la teva experiència laboral o de cursos no formals, però no tens una acreditació oficial que les certifiqui?

Aquest servei pot facilitar-te aquesta certificació.

Opcions formatives a l'estranger segons el nivell que vulguis cursar, i com vulguis accedir als estudis: per lliure o a través de programes de Mobilitat internacional.

En aquest espai trobaràs informació sobre el servei d'assessorament acadèmic per a joves, els tallers que organitza i els recursos que ha elaborat per orientar-te i ajudar-te a avançar cap al teu futur acadèmic.

Diversos punts d'assessorament informen i orienten sobre les opcions acadèmiques possibles: continguts, vies d'accés, centres on s'imparteixen, sortides professionals...