Medi ambient i sostenibilitat

Per assolir un model de desenvolupament sostenible i solidari amb el planeta i les futures generacions cal "pensar globalment i actuar localment".

Amb aquest objectiu, Nacions Unides va fer una crida a totes les ciutats per tal que elaboressin plans locals inspirats en l'Agenda 21 (pla de treball que estableix accions i estratègies a favor del medi ambient i la sostenibilitat).

A Barcelona, s'encarrega de promoure'l el Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat i es resumeix en el compromís ciutadà per la sostenibilitat 2012-2022.

Un total de 800 entitats, col·legis professionals, gremis, sindicats, universitats, escoles i empreses han participat en l'elaboració d'aquest document per una Barcelona més equitativa, pròspera i autosuficient, que serveix per orientar l'acció de les organitzacions signants i també la de l'Ajuntament.

I tu? Què fas per evitar la degradació del medi ambient? Duus a terme pràctiques sostenibles?

Consulta als següents apartats accions mediambientals al teu abast i entitats que t'ajudaran en el teu compromís amb la sostenibilitat:

Restaura i repara els teus objectes, recicla adequadament les teves deixalles, i practica l'estalvi energètic.

Consumeix de manera responsable: descobreix els mercats de segona mà i d'intercanvi, els tallers de reparació, les cooperatives de consum solidari, el cultiu d'horts urbans...

Moltes són les alternatives a l'ús massiu i poc sostenible del cotxe: moure's en bicicleta, a peu, en transport públic, compartir cotxe...

Centres d'informació, assessorament i documentació especialitzats en la millora de la sostenibilitat a nivell personal i comunitari.