Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Medi ambient i sostenibilitat

Per assolir un model de desenvolupament sostenible i solidari amb el planeta i les futures generacions cal "pensar globalment i actuar localment".

Amb aquest objectiu, Nacions Unides va fer una crida a totes les ciutats per tal que elaboressin plans locals inspirats en l'Agenda 21 (pla de treball que estableix accions i estratègies a favor del medi ambient i la sostenibilitat).

A Barcelona, s'encarrega de promoure'l el Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat i es resumeix en el compromís ciutadà per la sostenibilitat 2012-2022.

Un total de 800 entitats, col·legis professionals, gremis, sindicats, universitats, escoles i empreses han participat en l'elaboració d'aquest document per una Barcelona més equitativa, pròspera i autosuficient, que serveix per orientar l'acció de les organitzacions signants i també la de l'Ajuntament.

I tu? Què fas per evitar la degradació del medi ambient? Duus a terme pràctiques sostenibles?

Consulta als següents apartats accions mediambientals al teu abast i entitats que t'ajudaran en el teu compromís amb la sostenibilitat:

Restaura i repara els teus objectes, recicla adequadament les teves deixalles, i practica l'estalvi energètic.

Consumeix de manera responsable: descobreix els mercats de segona mà i d'intercanvi, els tallers de reparació, les cooperatives de consum solidari, el cultiu d'horts urbans...

Moltes són les alternatives a l'ús massiu i poc sostenible del cotxe: moure's en bicicleta, a peu, en transport públic, compartir cotxe...

Centres d'informació, assessorament i documentació especialitzats en la millora de la sostenibilitat a nivell personal i comunitari.