Participació, associacionisme i voluntariat

Fes escoltar la teva veu!

Participant en projectes, moviments, entitats, associacions... tens l'oportunitat de defensar els drets del col·lectiu juvenil, les teves idees, valors com la solidaritat internacional, la tolerància o la responsabilitat envers el medi ambient...

Pots fer-ho informalment amb un grup d'amics i amigues, a través d'una associaciófent voluntariat o apropant-te a altres espais de participació ciutadana.

Si vols posar en marxa un projecte o una iniciativa amb els teus amics, companys de classe, veïns... sense constituir-vos formalment com una associació, prem aquí.

Una manera de participar és fer-se membre d'una associació ja existent o crear-ne una de nova. Descobreix les associacions de joves que hi ha a Barcelona i informa't sobre com crear-ne una.

Vols col·laborar en projectes solidaris? Consulta les entitats en què pots fer un voluntariat i així ajudar a millorar el teu entorn.

Com a estudiants, treballadors/es i ciutadans/es, els i les joves tenen molt a dir en els processos de presa de decisions. Consulta aquí diferents espais on pots fer sentir la teva veu.