On pots fer esport?

A Barcelona pots mantenir-te en forma a instal·lacions condicionades per a l'aprenentatge, la pràctica i la competició d'un o més esports: atletisme, futbol sala, bàsquet, ciclisme, voleibol, natació...

 • La ciutat gaudeix d'una amplíssima oferta d' equipaments esportius municipals, assequibles i complets, als quals pots accedir a través d'un abonament mensual que et dóna dret a utilitzar tots els serveis i a assistir a la majoria d'activitats dirigides, o bé a través del pagament de cursets mensuals o trimestrals.

 • Als Centres Cívics pots trobar activitats vinculades a la pràctica d'esports, especialment danses, gimnàstiques vàries, arts marcials... Normalment en format de tallers trimestrals, però també ofereixen altres formats intensius, jornades, competicions...

 • També existeixen equipaments esportius privats que sovint estan especialitzats en la pràctica d'un sol esport o un número limitat d'esports: arts marcials, boxa...

Barcelona resulta un escenari privilegiat per practicar esport a l'aire lliure recorrent el Parc de Collserola, la muntanya de Montjuïc, el litoral barceloní...

 • Si vols participar en activitats esportives en grup a espais públics, pots apuntar-te al programa Troba't B de l'Ajuntament de Barcelona que convida a practicar gratuïtament tai-txi, txi-kung...

Córrer i caminar

Sempre i quan es respectin les normes de circulació, els carrers i espais oberts de Barcelona poden esdevenir una gran pista per caminar i córrer.

Trobaràs propostes d'itineraris que pots seguir al directori de circuits esportius del programa Troba't B i al directori de circuits per fer footing de l'Institut Barcelona Esports.

 • Si vols caminar i passejar en grup, pots contactar amb l' Associació d'Entitats Excursionistes del Barcelonès, la qual organitza caminades obertes a tothom, d'entre 12 i 15 quilòmetres, sota el nom de Barnatresc . A més a més, l'associació organitza el cicle de caminades Naturtresc per descobrir racons naturals de Catalunya; i la Caminada Internacional de Barcelona, una caminada pel municipi de Barcelona i les seves rodalies que s'adreça tant als qui hi resideixen com a visitants d'arreu.

 • Si vols sortir a córrer en grup, sàpigues que existeixen clubs d'alguns gimnasos, grups formals d'entrenament i espais de trobada per a corredors. Informa-te'n a pàgines web elaborades per aficionats a córrer per entorns urbans on també trobaràs consells per córrer per lliure (p. ex: Runner's World, We run Barcelona o Runmap).

 • Si vols participar en curses populars, pren nota del calendari de curses que se celebren a Barcelona a través del web de l'Institut Barcelona Esports. Destaquen la Cursa de la Mercè (al setembre), la Cursa Bombers de Barcelona i la Cursa El Corte Inglés (ambdues a l'abril aprox.). A més a més, alguns districtes i barris organitzen curses durant les seves festes majors.

Fer skate

L'Ajuntament de Barcelona ha habilitat els següents espais per a la pràctica de l' skate:

 • Platges de la Barceloneta i de la Mar Bella

 • Pista de monopatí - Pistes poliesportives Antoni Gilabert (Via Favència, 121)

 • Parc Poblenou (Av. Poblenou, 59)

 • Pista petita poliesportiva - Escola Can Clos (C. Pedrera del Mussol, 10)

Esports en bicicleta

Al web Moure's en bicicleta trobaràs informació sobre els carrils bici i sobre com moure't en bicicleta per la ciutat, a banda d'una base de dades d'entitats relacionades amb el món de la bicicleta: associacions, empreses de lloguer, botigues, tallers de reparació...

La bicicleta és un esport de moda que ha diversificat i multiplicat els seus usos, i que els barcelonins practiquen a la serra de Collserola, al turó del Carmel, a la muntanya de Montjuïc, a espais com el Velòdrom d'Horta...

Algunes de las disciplines esportives més populars són:

 • Bicicròs o Bicycle motocross (BMX). Disciplina de ciclisme sorgida d'adaptar el motocròs a la bicicleta. Consta actualment de dues variants: race (cursa), consistent a completar el recorregut en un circuit accidentat amb el mínim temps possible, i freestyle BMX o freestyle. Trobaràs blocs i fòrums relacionats a aquest esport al web de la Federació Catalana de Ciclisme.

 • Mountain bike (MTB). La bicicleta tot terreny o bici de muntanya és el tipus de bicicleta dissenyada per a viatges per la muntanya o camp a través. Algunes pàgines destacables sobre la seva pràctica són Todo mountainbike o Solo BTT.

 • Bikepolo. També conegut com a bicipolo o ciclopolo, és una variant del polo que es disputa en bicicletes en lloc de a cavall. Els competidors dels dos equips han de fer gols picant una pilota i fent-la passar per un arc en una pista rectangular. A Barcelona trobaràs el grup precursor d'aquest esport a Espanya; informa-te'n al web Enciclika (A/e: info@enciclika.com).

Esports al mar

Les platges de la ciutat ofereixen l'espai idoni per practicar diferents esports aquàtics, sempre i quan es respecti la normativa de banyistes a la ciutat (informa-te'n a l'oficina del Pla Estratègic per al Litoral de la Regió Metropolitana o al web Banys i platges de l'Ajuntament de Barcelona).

La pràctica d'aquestes disciplines és lliure un cop finalitza el calendari de bany que es calcula del 31 de març fins a l'11 de setembre.

Si vols començar a practicar esports nàutics i vols informar-te'n sobre cursos, compra de material... adreça't a les federacions, agrupacions o recursos en línia que trobaràs a continuació:

 • Surf. A Barcelona no trobaràs les millors platges per surfejar (tot i que alguns dies la mar ofereix bones ones); per això, la majoria d'aficionats prefereixen platges més obertes, com ara la d'Ocata (al Masnou). Pots consultar l'estat de la mar, les prohibicions i consells per practicar surf a pàgines d'aficionats com BS - Barcelona surf o Todo surf.

 • Paddle surf o Stand-up surf (SUP). A la ciutat hi ha diverses escoles nàutiques que ofereixen cursos d'aquesta modalitat esportiva que consisteix en remar dempeus sobre una taula de surf gran ja sigui amb la mar plana o sobre ones. En pots trobar més informació a través del web de l'Associació Catalana de Sup.
 • Kayak de mar. Disciplina del piragüisme que es practica al mar. A la ciutat hi ha diverses escoles nàutiques que n'ofereixen cursos. Informa-te'n a través del web de la Federació Catalana de Piragüisme.

 • Windsurf i Kitesurf. Pots consultar espais per practicar aquestes disciplines, així com escoles i cursos a Barcelona, al web de la Federació Catalana de Vela. També trobaràs informació vinculada a aquest esport al web de l'Associació Espanyola de Kiteboarding o al fòrum Spain kiters.

 • Vela i navegació. Per iniciar-se en aquest esport nàutic, es recomana adreçar-se a la Federació Catalana de Vela, i consultar-hi les escoles federades.

Escalada

Si vols practicar l'escalada en un mur natural degudament condicionat, apropa't al Centre municipal d'escalada La Foixarda.

Hi trobaràs una zona d'escalada amb vies senyalitzades segons el nivell de dificultat, així com l'antic túnel amb la circulació de vehicles tallat i transformat en un rocòdrom d'entrenament amb diverses dificultats i possibilitats.

 • Tingues en compte que pots practicar a rocòdroms artificials en algunes instal·lacions esportives de Barcelona.
 • També existeixen altres murs de la ciutat on es reuneixen escaladors, però aquests punts de trobada no compten amb el reconeixement municipal: el Boulder del Parc Güell (al final del passeig de Turull, per fer escalada en blocs de pedra) i el mur del Castell de Montjuïc (semiequipat amb elements de seguretat).

Vòlei platja

Cada platja de la ciutat està equipada amb un mínim d'una xarxa per a la pràctica d'aquesta modalitat de voleibol.

Cricket

D'origen anglès, el cricket cada cop està més present a la ciutat gràcies a immigrants que el practiquen, principalment al districte de Ciutat Vella, i que el donen a conèixer.

Ping-pong o tennis taula

Molts parcs de la ciutat tenen taules per practicar lliurement aquest esport.

Actualització | Juliol 2015