On pots fer esport?

A Barcelona pots mantenir-te en forma a instal·lacions condicionades per a l'aprenentatge, la pràctica i la competició d'un o més esports: atletisme, futbol sala, bàsquet, ciclisme, voleibol, natació...

 • La ciutat gaudeix d'una amplíssima oferta d'equipaments esportius municipals i complets, als quals pots accedir a través d'un abonament mensual que et dóna dret a utilitzar tots els serveis i a assistir a la majoria d'activitats dirigides, o bé a través del pagament de cursets mensuals o trimestrals.

 • Als Centres Cívics, Casals de barri, Espais Joves i Casals de joves pots trobar activitats vinculades a la pràctica d'esports, gimnàstiques vàries, arts marcials... Normalment en format de tallers trimestrals, però també ofereixen altres formats intensius, jornades, tornejos...

 • També existeixen equipaments esportius privats que sovint estan especialitzats en la pràctica d'un sol esport o un número limitat d'esports: arts marcials, boxa, gimnàstica artística o patinatge, entre d’altres.

Barcelona resulta un escenari privilegiat per practicar esport a l'aire lliure recorrent el Parc de Collserola, la muntanya de Montjuïc, el litoral barceloní...

 • Trobaràs instal·lacions esportives a platges i parcs: pistes de petanca, cistelles de bàsquet o taules de ping-pong, circuits per córrer amb seguretat pel carrer...
 • Pots consultar aquí els espais públics habilitats per la pràctica esportiva: circuits esportius, cicles de caminades, circuits gimnàstics, ...
 • Si vols participar d’activitats esportives en grup a espais lliures a diferents parcs i jardins de Barcelona, només cal que coneguis l’oferta. L’activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia. Si vols saber més només cal que t’informis sobre el Programa Activa’t als parcs.

Córrer i caminar

Sempre i quan es respectin les normes de circulació, els carrers i espais oberts de Barcelona poden esdevenir una gran pista per caminar i córrer.

Trobaràs propostes d'itineraris que pots seguir al directori de circuits esportius del programa Troba't B i al directori de cicles de caminades.

Patinatge

L'Ajuntament de Barcelona ha habilitat els següents espais per a la pràctica del patinatge amb monopatí i altres elements:

 • Platges de la Barceloneta i de la Mar Bella

 • Les Corts Skate Park

  Al Jardí d'Áurea Cuadrado, a menys de deu minuts de l'estadi del Camp Nou, trobareu aquest parc amb una superfície de 2.572 metres quadrats. Envoltat d’espais verds, el parc compta amb diversos elements de patinatge, com ara rampes, andanes, parets i rails, tots concebuts no només per a aquest tipus d’esports, sinó també com una manera de crear un espai públic de planta oberta de qualitat per gaudir dels no patinadors. també.

 • Mar Bella Skate Park

  T’imagines patinar a la platja, envoltat de palmeres? Patineu com ho faria a Califòrnia en aquest parc esportiu urbà de 2.985 metres quadrats. El parc presenta diferents nivells de dificultat i diverses zones per a monopatins i bicicletes d’excursió, amb rampes i salts.

 • Parc del Fòrum

  A prop de la sortida de l'estació de metro El Maresme - Fòrum hi ha un petit parc amb rampes, esglaons i rails. Fet de formigó, el parc ofereix una superfície rectangular molt ben explotada: per un costat trobem una zona de carrer, amb pendents, rails circulars i rectangulars, i per l’altre costat hi ha un bol.

 • Una plaça a Ciutadella

  Amb més de 360 ​​metres quadrats, aquest és un dels parcs menys coneguts de la ciutat, construït amb mòduls que representen llocs emblemàtics de patinatge a la ciutat, com ara la pavimentació del MACBA o el pavelló al Paral·lel.

 • Viver Skate Park

  Inaugurat el 2016, el Baró de Viver Skate Park està situat a la zona al costat de l’estació de metro del barri, a Sant Andreu. Amb més de 200 metres quadrats, el parc compta amb diversos elements de patinatge: dunes, andanes, talussos, bancs, monticles, rails circulars i angulars, diferents tipus de buits, rampes per a salts i tobogans i cua d’iguanes. Aquest parc polivalent està especialment dissenyat per a principiants.

 • Via Favència Skate Park

  Situat a la Via Fàvencia, al districte de Nou Barris, aquest skate park es va inaugurar el 2015 . Inclou zones per a diferents tipus de patinatge (monopatí, patinets manuals, patins i bicicletes). Amb més de 2.000 metres quadrats, el parc inclou tots els elements propis dels skateparks, com ara bancs, graderies i pistes, tot adaptat per a esports urbans d’aquest tipus.

 • La Marina Skate Park

  La Marina Skate Park es troba a la plaça del Moviment Obrer, al barri de La Marina de Port, al districte de Sants Montjuïc. Té una superfície d’uns 3.000 metres quadrats, per a patinadors de tots els nivells. Diferents organitzacions i associacions del barri de la Marina i del món del patinatge van participar en el disseny del parc. Inaugurat el setembre de 2019, el parc és el més recent que s’ha obert. La plaça del Moviment Obrer, ara convertida en un skate park obert, ofereix una pèrgola que garanteix ombra durant el dia i il·luminació per a les hores de foscor. El parc es divideix en tres zones: per a usuaris avançats, principiants i recreació.

Esports en bicicleta

Al web Moure's en bicicleta trobaràs informació sobre els carrils bici i sobre com moure't en bicicleta per la ciutat, a banda d'una base de dades d'entitats relacionades amb el món de la bicicleta: associacions, empreses de lloguer, botigues, tallers de reparació...

Barcelona treballa per millorar la qualitat de l’aire i la qualitat de vida de la ciutadania i per això aposta per una mobilitat més saludable en la qual tenen un gran pes els mitjans de desplaçament més sostenibles, com anar a peu, en transport públic o en bicicleta.

Consulteu el mapa de la situació actual dels carrils bici, implantats i en construcció, i les vies ciclables.

La bicicleta pública. El Bicing.

El Bicing és un sistema de bicicleta pública compartida que posa a l'abast de la ciutadania sis mil bicicletes mecàniques i tres-centes d’elèctriques per realitzar desplaçaments dins de la ciutat. Amb aquest sistema de transport públic d'ús individual, es facilita que els ciutadans puguin fer els seus desplaçaments habituals en bicicleta d’una manera sostenible, saludable i econòmica.

Esports marítims

Les platges de la ciutat ofereixen l'espai idoni per practicar diferents esports aquàtics, sempre i quan es respecti la normativa de banyistes a la ciutat.

Barcelona disposa d’un equipament que mira al mar i a la platja. És la Instal·lació Esportiva Municipal Espai de Mar que programa una gran varietat d’activitats esportives i ofereix diversos serveis, sempre amb vinculació amb el litoral marítim de la ciutat.

Aigües Obertes és l’oferta de natació a mar obert de la ciutat. Amb diversos itineraris pel litoral barceloní i activitats i propostes complementàries, aquesta iniciativa apropa encara més el mar als habitants de la ciutat.

Si vols començar a practicar esports nàutics i vols informar-te'n sobre cursos, compra de material... adreça't a les federacions, agrupacions o recursos en línia que trobaràs a continuació:

 • Surf. A Barcelona no trobaràs les millors platges per surfejar (tot i que alguns dies la mar ofereix bones ones); per això, la majoria d'aficionats prefereixen platges més obertes, com ara la d'Ocata (al Masnou). 

 • Paddle surf o Stand-up surf (SUP). A la ciutat hi ha diverses escoles nàutiques que ofereixen cursos d'aquesta modalitat esportiva que consisteix en remar dempeus sobre una taula de surf gran ja sigui amb la mar plana o sobre ones. En pots trobar més informació a través del web de l'Associació Catalana de Sup.
 • Kayak de mar. Disciplina del piragüisme que es practica al mar. A la ciutat hi ha diverses escoles nàutiques que n'ofereixen cursos. Informa-te'n a través del web de la Federació Catalana de Piragüisme.

 • Windsurf i Kitesurf. Pots consultar espais per practicar aquestes disciplines, així com escoles i cursos a Barcelona, al web de la Federació Catalana de Vela. També trobaràs informació vinculada a aquest esport al web de l'Associació Espanyola de Kiteboarding o al fòrum Spain kiters.

 • Vela i navegació. Per iniciar-se en aquest esport nàutic, es recomana adreçar-se a la Federació Catalana de Vela, i consultar-hi les escoles federades. També podeu consultar tota la informació del Centre Municipal de Vela de Barcelona.

 • Wakeboard

 • Ràfting

 • Submarinisme, snorkel

 • Motonàutica

Entre totes les platges de Barcelona podeu gaudir d’una zona ski nàutic a la Platja del Forum i si vols saber les condicions de la mar de Barcelona per fer esport, pots entrar al web Surf-Forescat i veure-ho en temps real. També pots revisar les condicions del vent al web Windguru per gaudir al 100%.

Escalada

Si vols practicar l'escalada en un mur natural degudament condicionat, apropa't al Centre municipal d'escalada La Foixarda.

Hi trobaràs una zona d'escalada amb vies senyalitzades segons el nivell de dificultat, així com l'antic túnel amb la circulació de vehicles tallat i transformat en un rocòdrom d'entrenament amb diverses dificultats i possibilitats.

 • Tingues en compte que pots practicar a rocòdroms artificials en algunes instal·lacions esportives de Barcelona, com, per exemple, l’Espai Jove Bocanord o el Rocòdrom de Can Batlló.

 •  

  També existeixen altres murs de la ciutat on es reuneixen escaladors, però aquests punts de trobada no compten amb el reconeixement municipal: el Boulder del Parc Güell (al final del passeig de Turull, per fer escalada en blocs de pedra) i el mur del Castell de Montjuïc (parcialment equipat amb elements de seguretat).

 • A Barcelona també disposem de diferents espais privats per practicar l’escalada, cadascú amb els seus serveis i preus.

Vòlei platja

Cada platja de la ciutat està equipada amb un mínim d'una xarxa per a la pràctica d'aquesta modalitat de voleibol.

Cricket

D'origen anglès, el cricket cada cop està més present a la ciutat gràcies a persones migrades que el practiquen, principalment al districte de Ciutat Vella, i que el donen a conèixer.

Ping-pong o tennis taula

Qui no s’ha picat mai en una partida entre amics? Aquí podràs veure alguns llocs per continuar retant a les teves amistats. Agafa les pilotes, les pales preparat per fer unes partides! Aquí et deixem un parell de llocs on podràs jugar-hi:

 • Molts Espais Joves de Barcelona disposen de pales i taules de ping-pong d'accés gratuït. A més, també fan campionats per posar a prova les teves habilitats! 
 • També pots fer servir el cercador de Guia Barcelona per buscar les taules de Ping-Pong disponibles als espais públics de Barcelona, hi ha més de 150!
 • Pots consultar més informació sobre aquest esport al web de la Federació Catalana de Tennis Taula.