Qui som?

El Departament de Joventut forma part de la Direcció de Serveis d'Infància, Joventut i Persones Grans de l'Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI.

Té com a missió incidir en polítiques juvenils relatives als àmbits acadèmic, ocupacional, d'emprenedoria, habitatge, associacionisme i salut.

A més, s'ocupa de garantir la transversalitat d'aquestes polítiques amb les diferents àrees de l'Ajuntament.

Les polítiques transversals de joventut centren el Pla d'Adolescència i Joventut 2017-2021, que es va elaborar a partir de les aportacions tècniques dels i de les professionals de joventut, representants municipals, persones joves de la ciutat i associacions juvenils.

El Departament també impulsa un catàleg de Serveis i Espais Joves destinats als adolescents i joves de la ciutat de Barcelona, que pretén atendre les seves demandes partint dels seus interessos i adequant-se a les seves necessitats.

Les polítiques de joventut han d’estar fonamentades en un coneixement específic i profund de la realitat del fet juvenil. En aquest sentit, resulten de gran utilitat les dades i reflexions que aporten l'Enquesta de joves de Barcelona i l'Observatori de la Joventut - PRISMA. Fes-hi un cop d'ull!

Una eina de referència per conèixer la realitat juvenil de la ciutat de Barcelona per a responsables i professionals en joventut, la comunitat investigadora, les entitats juvenils i per al conjunt de la ciutadania. 

Pla d’Adolescència i Joventut 2017-2021

El Pla d'Adolescència i Joventut parla de vosaltres i de les accions i mesures que l'Ajuntament realitzarà pensant exclusivament en vosaltres durant el seu mandat. Consulta'n més informació aquí!

Pla d’equipaments i serveis juvenils 2018-2028

Abans del 2028 Barcelona disposarà de 13 equipaments juvenils nous i arribarà a 29 al conjunt de la ciutat. Així ho recull el nou Pla, que ha analitzat les dades dels i les joves que viviu a la ciutat i les necessitats de serveis municipals als barris.

Mesura de govern de l'associacionisme educatiu de base comunitària

Garantir i millorar la seva incidència a la ciutat és l'objectiu d'aquesta mesura que el posa en valor tot promovent els drets dels infants, enfortint els sistemes de col·laboració entre l'Ajuntament i els agents educatius, i facilitant les condicions necessàries perquè es pugui desenvolupar.

Pla de foment de l’ocupació juvenil 2020-2023

Inclou un paquet de mesures per millorar la qualificació profesional i la inserció dels joves amb noves línies adaptades a la pandèmia i les seves conseqüències econòmiques, o bé per reforçar programes ja existents; i aposta per sectors estratègics de futur que poden crear una ocupació de qualitat a la ciutat.

Xarxa Jove - Recursos i bones pràctiques

Espai destinat a professionals de Joventut que busquen millorar de forma contínua la seva manera de treballar a partir de l'intercanvi d'informació, la formació i la coordinació.

En aquest apartat trobaràs els Plans i programes del Departament de Joventut i els seus butlletins electrònics, i informes, memòries, dossiers, notes de premsa i altres publicacions vinculades al Departament.