Rough Diamonds

Si amb les primeres notes no pots evitar deixar-te portar pel ritme…

Si el moviment et recorre imparable des dels peus fins al cap…

Si el “flow” és superior a les teves forces…

Ets un diamant en brut!

Crida als teus amics/gues i apunta’t al Rough Diamonds, el concurs coreogràfic de dansa urbana per a joves!

Quan se celebra?

  • Obertura de la convocatòria d'inscripcions: Gener-febrer (aprox.)
  • Celebració del concurs (actuacions i lliurament de premis): Abril (aprox.)

Qui hi pot participar?

El certamen està dirigit a grups de nois i noies de 12 a 20 anys que participeu en tallers de hip hop, K-pop, shuffle, funky, break... a Espais Joves, Centres cívics o Instituts de Secundària de Barcelona. En queden, doncs, exclosos grups d’escoles privades de dansa.

L'organització prioritza els grups formats per 5 o més membres.

Si teniu més de 20 anys, també se us donarà espai per exhibir el vostre talent, però fora de competició.

Categories en competició

El Rough diamonds us convida a apuntar-vos en una de les següents categories: 

  • "Júnior": per a grups en què el 75% dels i les components teniu entre 12 i 15 anys.
  • "Absoluta": per a grups en què el 75% dels i les components teniu entre 16 i 20 anys.

En qualsevol cas, com a grup heu d'identificar qui n'és la persona responsable o representant: pot ser un/a tallerista, un/a professor/a o dinamitzador/a, el/la jove major d’edat del grup… Ell/a serà qui haurà de formalitzar la inscripció tot indicant la música en què basareu la coreografia.

Quins premis estan en joc?

En una jornada lúdica a vessar de talent jove, el jurat professional atorga tres tipus de premis:

  • Premi a la posada en escena, al grup que demostri tenir presència a l’escenari, amb actitud d’equip, companyonia i “bon rotllo”.
  • Premi a la tècnica i coordinació, al grup que demostri el domini de la tècnica de la seva modalitat de ball i la coordinació de tots i totes les integrants.
  • Premi al missatge i originalitat. En una coreografia pot ser tan important què es vol dir com la manera de comunicar-ho. Aquesta categoria valora l’originalitat i la innovació en transmetre el missatge de la coreografia.

L'any 2019, els obsequis per als grups guanyadors van incloure entrades a festivals com Urbance o Hot Steps, codis de visionat a la plataforma Filmin, entrades per a l’Skating Club Barcelona, i sessions de fotografia i vídeo a diferents equipaments juvenils de la ciutat.

A més, les millors coreografies van ser proposades per ser presents en espais barcelonins d’exhibició de dansa, com ara les festes de La Mercè.

Més informació i recull fotogràfic 

El concurs es promociona a través del web i el butlletí de Joventut, i de les seves xarxes socials (Twitter i Instagram).

Per a més informació, podeu contactar amb els organitzadors del concurs, impulsat pel Departament de Joventut: l’Espai Jove Garcilaso, l’Espai Jove La Fontana, l’Espai Jove Casa SagnierJAC – Joves Acció Convent del Centre Cívic Convent de Sant Agustí, i l’Eix Jove.

Feu un cop d'ull a anteriors edicions del Rough Diamonds:

Objectiu del Rough diamonds

El Departament de Joventut promou, en col·laboració amb equipaments juvenils i Districtes de la ciutat, el Rough Diamonds, el Barcelona VisualSound (Festival audiovisual de creació jove), el Brot (Festival de música jove de Barcelona) i el Concurs de cartells de Festivals per a joves.

Les iniciatives responen al segon eix del Pla d'Adolescència i Joventut 2017-2021 "orientat a totes aquelles accions i projectes que prenen com a denominador comú la participació dels i les adolescents i joves com a motor dels canvis socials".

En aquesta línia, el Departament de Joventut treballa amb l'objectiu de "promoure l’activitat dels i les joves com a creadors/es i organitzadors/es de la creació cultural a través de l’oferta d’espais de creació i intercanvi" tot: 

  • Donant suport a joves creadors i creadores en diferents àmbits.
  • Fomentant l’activitat artística cultural en els espais i equipaments juvenils, espais culturals i a l’espai públic.
  • Mantenint i promovent nous festivals temàtics en funció dels interessos dels i les joves.